• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко: Я знаю одне – демократія переможе
    Опубликовано: 2005-10-06 14:37:00
    Президент Віктор Ющенко критикує уряд Юлії Тимошенко за пусті обіцянки і "тіньові" рішення. Про це він сказав на економічному форумі "Україна-ЄС", який відбувається у Львові у четвер.
     
    "Обіцянки росли кожен день, то по лікам, то по "хрущовкам", і цьому не було меж... Я ставав свідком того, як політика здорової, раціональної, правильної економіки підмінювалася піаром", - сказав він.
     
    Головною причиною відставки уряду Тимошенко Ющенко назвав те, що "в команді була втрачена довіра один до одного".
     
    "Я побачив, що дуже рано почались вибори, занадто багато рішень почали прийматися тіньовим способом, за спиною, утворилися центри, в тому числі і в Кабінеті міністрів декілька", - сказав він.
     
    За словами президента, "купа міністрів" були готові подати йому заяви про відставку "на знак незгоди з такою політикою". "Їх більше десяти", - уточнив він.
     
    Також Ющенко заявив, що "в хід була пущена версія, міф, в широкому розумінні цього слова, про корупцію".
     
    "Я не знаю, хто кого коли зраджував. Я не зрадив нікого! Тепер, даруйте, ради політичних провокацій, чи політичних візій когось, в жертву була принесена довіра в самій команді", - сказав Ющенко.
     
    "Питання не стосунків зі мною, питання не стосунків в коаліції. Я є президент! Я є президент всієї країни, а не президент якоїсь партії", - заявив Ющенко. Після цього зал зааплодував.
     
    За словами президента, в нього не було недовіри до Тимошенко та "її людей".
     
    "Я постав на службу СБУ, яка була завжди прерогативою виключно президента, "своя людина", як кажуть, там має бути... Я кажу: Юлія Володимирівна, я вам повністю довіряю, хай буде там Турчинов, які ще знаки довіри треба давати в свою команду?", - обурився Ющенко.
     
    Критикуючи роботу екс-держсекретаря Олександра Зінченка, Ющенко сказав, що він не може зрозуміти, "чому на 7 місяць немає структури секретаріату президента, немає революційних молодіжних призначень, чому не організована координація роботи РНБО, уряду і президента і Верховної Ради".
     
    "І прийшов момент, коли я дав оцінку секретаріату перед відставкою Зінченка. Я не можу миритися з такою роботою, я кінець-кінцем оплачую останні векселі в цій країні, я не можу прийняти таку роботу. Вибачте, ти мій друг, але правда дорожче. Це я сказав кожному", - сказав президент.
     
    Ющенко зазначив, що його "двері відкриті для тих людей, які буди моїми друзями, і вони залишаються відкритими".
     
    "Те, що відбулося за 7 місяців – це не трагедія, не драма. Це іспит для політичних сил. Я не опереджаю, що буде у контексті виборів 2006 року. Я знаю одне – демократія переможе. Переконаний, бо за нами стоїть нація, довіра і великі виклики", - сказав Ющенко вкінці свого виступу.
     
    "Українська правда"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.