• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Владислав Каськів: Там, де "Пора", там завжди перемога
    Опубликовано: 2005-10-06 15:45:00
    - Яка у Вас освіта? В яких навчальних закладах навчались? Де працювали за освітою?
     
    - Шановні друзі! Дякую, що ви в цей час біля комп'ютерів - статистика показує, що в переважній своїй більшості денні користувачі Мережі заходять до неї зі службових компів. Тому присутнім віртуально на теперишній конференції людям "по долгу службы", а також всім цікавим і допитливим я буду обов'язково допомагати знайти відповідь, якщо в їхніх питаннях буде сам факт питання. У питаннях, напевне, буде велика кількість повторів - люди заходять в чат зі своїм єдиним питанням, часто не здаючи собі трубу подивитися, що на нього вже є відповідь - моя, громадянської партії "Пора" чи її речників. 99% інформації про мене і "Пору" є на нашому сайті www.pora.org.ua.

    Щасливий, що досі залишаюся студентом. Весною отримаю диплом історика в університеті Драгоманова. Крім того, вчився в Київському слов'янському університеті, Чернівецькому Державному університеті. Після участі в акції студентського протесту на початку 1990-х, будучи ще студентом, був запрошений на посаду заступника директора Міжнародної організації Центральний союз українського студенства, яка у той час перенесла свій центральний офіс з Вашингтону до Києва. В 19 років був запрошений у Міжнародний фонд "Відродження" на посаду координатора проекту, займався питаннями розвитку недержавного сектору, працював консультантом в Парламенті України, директором центру розвитку комунікацій, довгий час працював консультантом в багатьох міжнародних організаціях (ОСЕР, Світовий банк та ін.). Напередодні Президентських виборів 1998 року став координатором найбільшої коаліції громадських організацій України "Свобода вибору", діяльність якої була спрямована на забезпечення та захист чесних виборів. З часу смерті Гонгадзе і оприлюднення плівок Мельниченка був співорганізатором та членом ради громадянського комітету "За правду" (часів акції "Україна без Кучми"). З травня цього року - радник Президента України.
     
    - Ваш прогноз на майбутні парламентські вибори, чи не плануєте ви іти у блоці з Ю.тимошенко. Як ви ставитесь до Ю.тимошенко?
     
    - Відразу три питання. Вважаю, що правда переможе, тому що один з найбільших здобутків Помаранчевої революції - це здатність українців робити правильний вибір. Щодо мене особисто, то я не планую іти в жодному виборчому блоці персонально, крім того, в якому буде "Пора". На зборах центральної ради громадянської партії "Пора" було прийняте рішення про самостійну участь "Пори" у виборчій кампанії. Щодо ставлення до Ю.Тимошенко: Юлія Володимирівна - особистість дуже яскрава, але це сліпляче сяйво поки що не дає можливості побачити чіткі, і, головне, послідовні, позиції партії, яку вона очолює. До початку будь-якої співпраці "Пора" оголошує перелік питань, які принципово важливі для політичної співпраці у будь-якій формі, і вважаю, що співпрая між суб"єктами політичного процесу має бути публічною і прозорою.
     
    - Кажуть люди в Києві, йде розкрадання НАК Нафтогаз України панами Івченком та Лопушанським - Вам щось про це відомо?

    - Ця природна монополія України, на наш погляд, працює не в цілком прозорих умовах, а форма її діяльності не цілком співвідноситься з державними інститутами, які формують стратегію розвитку України. Щодо персоналій Ющенка і Лопушанського, жодних коментарів немає, але якщо Вам відомі факти корупції, то Ви знаєте, що завжди можете звернутися до "Пори".

    - Чи може ефективно керувати мінтрансом 29-річний хлопець, в трудовій діяльності якого кілька місяців керівництва м'ясокомбінатом? Невже нема жодного спеца в такій складній галузі?

    - Абсолютно переконаний, що вік ніколи не може стати мірилом оцінки професіоналізму. Більше того, я вважаю критично необхідним, щоб у виконавчу владу на найвищому рівні прийшли представники пострадянського покоління. Інша справа, що в Україні не існує уніфікованої системи кадрових призначень на державну службу, яка базується на тестовій системі і незалежній квалікаційній оцінці. Як радник Президента, я ще півтора місяці тому передав пропозицію про здійснення пілотного проекту кадрових призначень за уніфікованою моделлю на українській митниці. Сподіваюся, що найближчим часом такий експеримент почнеться.

    - Ющенко усвідомлює яка банда на його плечах в'їхала у владу? Ваш прогноз - як він закінчить: пенсія-2008, тюрма-2008, буде розірваний обманутим Майданом -2006?
     
    - Я лише недавно працюю на державній службі. З великим здивуванням усвідомив, яка різниця з сприйняття влади у громадян державних службовців. Влада, перш за все, це не можливість керувати долею мільйонів, а відповідальність за життя кожної людини. Я думаю, що ця відповідальність - дуже важкий тягар. І щоб його піднести, потрібен час і сили. Думаю, що кожна людина має мати шанс, в тому числі і Президент.
     
    - Пане Владиславе, які у Вас зараз стосунки із правлінням Міжнародного Фонду "Відродження"? Кажуть, вони істотно погіршились після того, як ви надрукували на гроші МФВ кілька мільйонів листівок, які були негайно "конфісковані" без жодних документів і доказів. Це правда?
     
    - Нажаль, стосункив з правлінням ніколи не було. Тому, відповідно, не могли й погіршитися. Фонд "Відродження" ніколи не фінансував друк листівок (якщо Ви маєте на увазі "Пору"). Більше того, фонд ніколи не підтримував акцій "Пори".
     
    - Чи соромно Вам дивитись в очі тих дітей, яких Ви ошукали.
    Чи не цим пояснюється Ваша "активність" (як завжди багато слів) за кордоном, подалі від закидів в непорядності колишніх соратників ?
     
    - У Вас була можливість прийти на Майдан 28 вересня у першій годині дня, щоб я міг подивитися Вам в очі. Нажаль, Ви цю можливість втратили.
     
    - Пане Каськів, чи не гадаєте Ви, що Ви дуже аморально, непорядно і нечесно використали для власного піару працю тисяч людей з організації, одним з головних принципів якої було "не використовувати здобутки і досягнення задля власної політичної кар"єри".
     
    - Щиро сподіваюся, що Ви здобудете політичну кар'єру без праці, але так не буває.
     
    - На якій підставі Ви вважаєте бренд ПОРА своєю особистою власністю? Адже на той момент коли Ви замовили прапори та майки з цим написом організація, до якої Ви не мали жодного стосунку вже існувала і працювала.
    Практично Ви цинічно використали результати роботи, до котрих не маєте жодного стосунку. До речі, звідки гроші на маєчки? Особисті заощадження?
     
    - Дорогий друже, логотип "Пори" був зареєстрований ще 26.05.2004р. Задовго до того, як Україна дізналася, що таке "Пора". Я зареєстрував цей логотип тому, що в кожній країні має бути закон, а в кожної людини - здоровий глузд. І ніхто не міг спекулювати добрим ім'ям "Пори". Якщо Ви себе вважаєте справжнім "пористом", то будьте вільні використовувати цю високу назву у своїй роботі. Доречі, оскільки "Пора" у важкій боротьбі виборола право називатися Громадянською партією і стала повноправною юридичною особою згідно українського Законодавства, логотип "Пори" скоро стане її власністю.
     
    - Господин Каськив, есть ли политики, в честности которых Вы уверены? Назовите поименно, пожалуйста)
     
    - Нажаль, українська політична практика показує на сумну статистику чесних політиків в Україні. Переконаний, що велика частина цих нових імен знаходиться у "Порі", перш за все, в регіонах. Якщо говорити про вже відомих політиків, то це Луценко, Стецьків, Філенко, Зінченко і ще, можливо, з десяток. Але, нажаль, не більше. Шкода, якщо ці люди опиняться в різних політичних силах.
     
    - Киев раскололся между поддержкой Ющенко и Тимошенко. Кому из них Вы больше доверяете? Ответ "никому" принимается)
     
    - Своїм переконанням.
     
    - Общество утонуло в войнах компроматов. Есть ли шанс у "Поры" выйти в "белом фраке" и самостоятельно пройти в парламент?
     
    - Як Ви бачите навіть на цьому форумі, українські технології провокацій досягають найвищих світових стандартів. Але правда завжди перемагає. Головне - вірити і боротися.
     
    - Ответили ли на предложение "Поры" присоединиться Стецькив и Филенко? Какие партии близки к вам по духу?
     
    - Стецьків і Філенко на сьогодні є членами ПРП, у якої в суботу відбудеться з'їзд. Думаю, він дасть відповіді на Ваші питання. Щодо "Пори" і її політичних партнерів - "Пора" зацікавлена в політичній співпраці. Нажаль, всі теперишні політичні сили є реліктами політичної системи колишнього режиму. Тому їхня здатність до демократичного мобільго розвитку дуже мала. Тому "Пора" не конкурує з жодними політичними силами. Вона приходить їм на заміну.
     
    - Як Ви добились реєстрації партії з вкраденою назвою на підставі сфальшованих підписних листів? Шантажували Зварича відсутністю освіти ?
     
    - Там, де "Пора", там завжди перемога. Свободу не спинити. Ці гасла залишаються актуальними на всі наступні покоління. А Ваше питання навряд чи досягне мети, оскільки дії "Пори" були максимально публічними і широко висвітлювались.
     
    - Если рейтинги покажут, что "Пора" самостоятельно в парламент не проходит, все равно пойдете на выборы или будете блокироваться? Насколько блокирование опасно для имиджа "Поры"?
     
    - Принципи не продають. Для "Пори" вибори - не мета, а засіб реалізувати декларовані цілі. До будь-якого потенційного політичного партнера у "Пори" є 23 запитання. Це тест, який поки що не може пройти жодна політична сила.
     
    - Хто фінансує ПОРУ ? Маєте незлецький офіс на Андріївському узвозі, тягне до мистецтва ?
     
    - Тягне. Всі документи в порядку. "Пора" обов'язково на початку виборчої кампанії оприлюднить інформацію про свій фінансовий стан.
     
    - Какова миссия "Поры"? Быть независимым рупором народа во власти? Если да, то как согласуется независимость с получением должностей при власти?
     
    - Думаю, що позицію людини визначає не посада чи місце роботи. Сподіваюсь, було помітно, що я ніколи не йшов на компроміси з собою на посаді радника Президента. Думаю, і Президенту не потрібні радники, які не говорять правду.
     
    - Это правда, что вашу организацию финансирует Коломойский? Если не он, то кто тогда оказывает вам финансовую поддержку?
     
    - Ви ж знаєте, що сама достовірна інформація завжди в Інтернеті :) Щодо фінансової підтримки, то ми зберегли і навіть суттєво збільшили кількість наших друзів-підприємців, які допомагали нам і в часи президентських виборів і Помаранчевої революції. Як правило, це люди, які добилися успіху завдяки своїй голові і мозолям, і є практично у всіх регіонах України.
     
    - Владе, як ви ставитесь до того, що люди, за перемогу яких ви боролись на Майдані, скомпроментували себе невдалою правлінською політикою?
     
    - Я думаю, що це лише означає, що боротьба не закінчилася. Всі наші перемоги ще попереду.
     
    - Вам треба бути більш радикальними! Ви ж молоде покоління! За вами майбутнє! Дійте!
     
    - Згідний. Але ж ми нове покоління політиків, а не радикалів. Тому наша поведінка має бути змістовною по суті і радикальною по формі
     
    - У кого виникла ідея створення партії? Скільки часу ви витрачаєте на роботу в партії?
    - Це ж громадянська партія :) Рішення про створення партії були прийняте лише в кінці лютого 2005 року. Це рішення було прийняте тому, що на той час стало зрозуміло, що віддатися на волю старим політикам буде великою помилкою. По великому рахунку, таку партію треба було створювати ще після голодування студентів в жовтні 1990р. Точно Україні не треба було б терпіти стільки випробувань.
     
    - Як після революції змінилось ваше ставлення до Ющенка і Тимошенко?
     
    - Змінилося серйозно. У вільній країні дії влади мають залежати не від прізвищь, а від громадян.
     
    - Хто у вас буде головою штабу?
     
    - Є достойна людина. Сподіваюсь, завтра оприлюдню прізвище.
     
    - Какие программные тезисы ПОРЫ? Какая у вас предвыборная программа? Знаете ли Вы, как спасти Украину от таких, как Тимошенко и Порошенко?
     
    - Не популістські, а чесні. Детальнішу інформацію можна отримати у нас на сайті. Передвиборча програма зараз формується. А в політиці нас називають "спасателі".
     
    - Ви і у владі, і в опозиції! Де комфортніше себе почуваєте?
     
    - Я б сказав, ні там, ні там. Складно. Але я еволюціоную, як і країна.
     
    - А чим Вам так Піскун не сподобався?
     
    - Тому що брехун. На моє переконання, поки він Генпрокурор, ніякі резонансні розслідування не завершаться, в тому числі щодо представників нової влади.
     
    - Ви вже досить відома особистість! Не відчуваєте тягара слави?
     
    - Дуже складно. Особливо у несподіваних ситуаціях. Наприклад, коли десь ввечері хочеться потусуватися.
     
    - Чи вірите в свої особисті моральні сили довести справу до кінця? - Прийти в політику і змінити її зсередини! Зробити її чесною і відкитою - як ПОРА?
     
    - Віримо. Якщо досі не продалися, то далі буде легше. Точно вже пора.
     
    - Ви мабуть, чи не єдина партія, яка не заплямувала себе та завжди чітко стояла на позиції справедливості. Одночасно сьогодні чи не єдиний значний блок, який також стойть на позиції прогресу - БЮТ.Не важдивонавітьщо було раніше. Важливо,що за вісім місяців ні Тимошенко,ні її команда, не заплямували себе збагаченням за рахунок народу. Не розчаровуйте, скажіть: чи згодні Ви об'єднатися на виборах,нехай навіть тимчасово,заради досягнення спільної мети.
     
    - 29 січня 2005р. ми провели офіційну церемонію завершення діяльності громадянської кампанії "Пора" і оголосили, що на базі цього широкого громадського руху тепер мають створюватися різні організації громадянського суспільства. Для прикладу, на базі "Пори" створений Міжнародний інститут демократії, громадські організації "Пора", "Нова пора", "Пора 90-х" та інші. Кожен має свою мету і завдання. І я вважаю, що це розумно, що це правильна логіка, притаманна нормальній демократичній країні. Тому сьогодні утворень є не два, а набагато більше. А носієм політичних цінностей є Громадянська партія "Пора". Сподіваюся, сумнівів не залишилося, бо така логіка демократичного процесу.
     
    По материалам веб-конференции на сайте "ОГЛЯДАЧ"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.