• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Завтра буде підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо Місії ЄвроКомісії у питаннях кордону в Україні та Молдові
    Опубликовано: 2005-10-06 16:37:00
    На контрольно-пропускному пункті українсько-молдовського кордону Паланка 7 жовтня буде підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо Місії Європейської Комісії з надання допомоги у питаннях кордону в Україні та Республіці Молдова.
     
    Документ підпишуть міністр закордонних справ України Борис Тарасюк, віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних справ Республіки Молдова Андрей Стратан та член Європейської Комісії з питань зовнішніх зносин та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.
     
    Україна, керуючись бажанням зміцнити співробітництво з Молдовою та ЄС і послідовно виступаючи за якнайшвидше завершення процесу врегулювання придністровського конфлікту, надає великого значення започаткуванню моніторингу з боку ЄС українсько-молдовського кордону, зокрема його придністровського сегменту. Здійснення моніторингової місії ЄС на українсько-молдовському кордоні є складовою частиною реалізації ініціативи Президента України Віктора Ющенка "До врегулювання через демократію". Започаткування діяльності Прикордонної місії сприятиме забезпеченню ефективного контролю і охорони кордону, підвищенню рівня міжнародного співробітництва у питаннях прикордонного менеджменту, ефективності процедур митного та прикордонного контролю у пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон, охорони та протидії протиправній діяльності на українсько-молдовському кордоні, у тому числі шляхом створення відповідної інфраструктури, забезпечення обладнанням, надання консультацій тощо. Виконання положень Меморандуму, який укладається у рамках реалізації Плану дій Україна-ЄС, сприятиме налагодженню системи ефективного контролю та охорони Державного кордону за стандартами ЄС, оптимізації роботи митних органів, розвитку міжнародного вантажного та пасажирського сполучення через українсько-молдовський Державний кордон, активізує розробку та реалізацію спільних проектів, спрямованих на розвиток ділового, культурного, соціального та гуманітарного співробітництва. Роботу Місії планується розпочати з 1 грудня 2005 року.
     
    "Урядовий портал"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.