• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Фракція НСНУ презентувала в парламенті Антикорупційну програму
    Опубликовано: 2005-10-07 15:50:00
    Сьогодні фракція "Народного Союзу Наша Україна" оприлюднила в сесійній залі Верховної Ради заяву щодо "низки конкретних дій", спрямованих на реалізацію ініційованої партією Антикорупційної програми.
     
    Наводимо повий текст заяви.
     
    "Ефективність і прозорість влади та її підзвітність суспільству, скорочення дозвільних функцій держави, чіткі законодавчі рамки прийняття управлінських рішень – все це є пріоритетом для партії "Народний Союз Наша Україна". "Наша Україна" пропонує суспільству Антикорупційну програму і, зокрема, низку конкретних дій.
     
    Враховуючи використання службового становища деякими колишніми керівниками Кабінету Міністрів, ми пропонуємо запровадити попередній фаховий аналіз законопроектів і рішень уряду на предмет виявлення в них підґрунтя щодо можливих корупційних дій або сприятливих для цього обставин. Ми переконані, що ефективність здійснення такої програми значно підвищиться за рахунок залучення до її виконання недержавних аналітичних центрів, профільних громадських організацій, незалежних та високопрофесійних експертів.
     
    Фракція партії “Народний Союз Наша Україна” вважає вкрай необхідним встановлення прозорого та відкритого доступу до інформації у сфері обігу бюджетних коштів, зокрема у Держказначействі. Зазначені відомості мають обов’язково публікуватися в засобах масової інформації та інтернет-сайтах відповідних центральних органів виконавчої влади.
     
    Давно визріла необхідність і в максимальному прискоренні запровадження “єдиного вікна” реєстрації підприємницької діяльності. Ми вважаємо, що невиконання відповідних указів Президента України повинно тягнути за собою персональну відповідальність голів обласних державних адміністрацій та інших чиновників, у сферу компетенції яких входить забезпечення виконання рішень глави держави.
     
    Фракція «Наша Україна» звертається до Президента України з проханням ухвалити указ стосовно декларації вищими посадовими особами не лише власних доходів, але й видатків. Наступний крок – закріплення такого рішення на законодавчому рівні.
     
    Так само ми висловлюємо свою підтримку ідеї створення єдиного центру тестування для вступників у вищі навчальні заклади. Це забезпечить неупередженість та адекватність оцінювання знань і запобігатиме розвитку негативних явищ у системі освіти та науки.
     
    Голова фракції Микола Мартиненко
     
    Прес-служба партії "Народний Союз Наша Україна"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.