• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Сокирко: Медіапростір має бути інформаційним, а не пропагандистським
    Опубликовано: 2005-11-18 09:46:00
    Народний депутат, член депутатської фракції партії "Народний Союз Наша Україна", Голова Вінницької обласної організації НСНУ Микола Сокирко виступив з коментарем прийняття Верховною Радою проекту Постанови "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2006 року” та проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння реалізації виборчих прав громадянами, забезпечення свободи політичних дебатів, неупередженого ставлення засобів масової інформації до кандидатів у депутати, партій (блоків) – суб’єктів виборчого процесу". Метою їх прийняття є забезпечення об’єктивного висвітлення ходу передвиборної кампанії 2006 року та запобігання зловживанням з боку контролюючих органів у ході перевірок діяльності засобів масової інформації. Про це повідомляє прес-служба НСНУ.

    "Питання про доцільність забезпечення змістовних умов діяльності засобів масової інформації навіть не варто обговорювати, оскільки започаткування в країні демократичних принципів розвитку громадянського суспільства має однозначно розпочинатися зі свободи слова, – зазначив Микола Сокирко. – Однак я хотів би зважити на одну проблему, з якою ми зіткнулися на минулих президентських виборах – масове використання "темників". Не секрет, що левова частка ЗМІ перебуває у приватній власності і більшість із них зацікавлена у лобіюванні приватних інтересів. Це є чи не найголовнішою причиною того, що окремі медіа все ж таки будуть зав‘язані на конкретних політичних особистостях".

    "Після Помаранчевої революції, яка була і революцією в ЗМІ, дуже багато журналістів вдаються до особистісних коментувань тих чи інших подій. На мою думку, це абсолютно неправильно. Висновки з приводу прихильності до тієї чи іншої політичної сили людина має робити сама – медіапростір має бути інформаційним, а не пропагандистським, і абсолютно незалежним. Якщо ж журналіст трактує чиюсь думку чи погляд, то обов‘язково потрібно посилатися на конкретне, а не віртуальне джерело інформації", – вважає народний депутат.

    "Запровадження мораторію на проведення перевірок засобів масової інформації контролюючими міністерствами і відомствами під час виборів сприятиме захисту конституційного права людини на свободу слова. По суті, ми створили підґрунтя для забезпечення конституційного права громадян України на інформацію, утвердження політичної та ідеологічної багатоманітності", – додав Микола Сокирко.

    Депутат


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.