• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • УНП: місцеві вибори 2006 року опинилися під загрозою зриву
    Опубликовано: 2005-11-18 14:59:00
    Пояснень від Голови Верховної Ради вимагає фракція Української народної партії у зв‘язку з тим, що 17 листопада було знято з розгляду законопроект № 7447, внаслідок чого місцеві вибори 2006 року поставлені на межу зриву.
     
    Як говориться у заяві, оприлюдненій сьогодні з трибуни парламенту Георгієм МАНЧУЛЕНКОМ, учора, 17 листопада, “ВР зробила серйозний і небезпечний крок до зриву місцевих виборів 2006 року”. У викладі документу пояснюється, що серед переліку питань для розгляду на пленарних засіданнях 15-18 листопада, одним із перших на пленарному засіданні 17 листопада було заплановано розглянути питання призначення місцевих виборів на 26 березня 20006 року (законопроекти №7447 н.д. Литвина В.М.). “І це був фактично крайній термін для призначення місцевих виборів, оскільки, відповідно до Закону про місцеві вибори, Верховна Рада України призначає місцеві вибори не пізніше як за 120 днів до дня виборів”, - констатується у заяві фракції УНП. Тобто, вибори 26 березня мають бути призначені Верховною Радою не пізніше 25 листопада, але наступного тижня депутати працюватимуть у виборчих округах. “Отже, йдеться про мовчазну, повзучу ревізію руками Верховної Ради положень Конституції України щодо строків проведення місцевих виборів”, - зазначив Георгій Манчуленко.
     
    У зв‘язку з цим, як говориться у заяві, “фракція УНП вимагає від голови Верховної Ради України Володимира ЛИТВИНА невідкладного виконання створеною ним робочою групою рішення погоджувальної ради від 7 листопада 2006 року про підготовку законопроекту про внесення змін до закону про місцеві вибори (щодо виборчих процедур) та невідкладного внесення до парламенту відповідного проекту, його розгляду і прийняття відповідного закону”.
     
    У своїй заяві фракція УНП підтвердила свою позицію щодо необхідності проведення місцевих виборів у 2006 році одночасно з парламентськими виборами 26 березня 2006 року, як цього вимагає Конституція України.
     
    Прес-служба УНП


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.