• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Перша громадська організація отримала дозвіл мати офіційних спостерігачів під час виборів
    Опубликовано: 2005-11-29 15:12:00
    28 листопада Центральна виборча комісія розглянула клопотання громадської організації „Товариство випускників Фізико-технічного інституту „Оплот” щодо надання дозволу мати офіційних спостерігачів під час виборчого процесу з виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року в місті Дніпропетровську і Дніпропетровській області, а також у закордонному виборчому окрузі в містах Оттава (Канада), Нью-Йорк (Сполучені Штати Америки), Варшава (Польща) та інших. Це перше звернення від бажаючих взяти участь у спостереженні за виборами з часу оголошення про початок виборчого процесу чергових виборів народних депутатів України
     
    У ході розгляду клопотання та доданих до нього документів Центральна виборча комісія встановила, що зазначена громадська організація зареєстрована Дніпропетровським обласним управлінням Міністерства юстиції України, про що видано свідоцтво від 25 грудня

    2002 року № 620.
    Відповідно до статуту, діяльність зазначеної громадської організації поширюється на територію Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Полтавської областей, міст Києва і Севастополя, а також Автономної Республіки Крим. Такі самі відомості зазначені і в свідоцтві про реєстрацію цього об’єднання громадян. Згідно зі статтею 9 Закону України „Про об’єднання громадян” ця громадська організація має статус місцевого об’єднання громадян.
     
    З метою виконання своїх статутних завдань громадська організація „Товариство випускників Фізико-технічного інституту „Оплот” користується правом, зокрема, брати участь у політичній діяльності, у проведенні виборчих кампаній, проводити інші громадські заходи, не заборонені чинним законодавством.
     
    Відповідно до частини другої статті 74 Закону України „Про вибори народних депутатів України” (далі – Закон) офіційні спостерігачі від громадських організацій здійснюють спостереження за ходом виборчого процесу в порядку, визначеному цим Законом.
     
    Згідно з частиною першою статті 76 Закону громадські організації, до статутної діяльності яких належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, зареєстровані у встановленому законом порядку не менш як за два роки до дня виборів, мають право за дозволом Центральної виборчої комісії мати офіційних спостерігачів, які ведуть спостереження за перебігом виборчого процесу, в тому числі за голосуванням, підрахунком голосів і встановленням підсумків голосування на будь-якій виборчій дільниці та в територіальному виборчому окрузі.
     
    Оскільки громадська організація „Товариство випускників Фізико-технічного інституту „Оплот” не має міжнародного статусу відповідно до Закону України „Про об’єднання громадян”, підстави для надання їй дозволу мати офіційних спостерігачів на виборчих дільницях закордонного виборчого округу відсутні.
     
    Враховуючи викладене, відповідно до статті 9 Закону України „Про об’єднання громадян”, частини другої статті 74, частин першої, другої, третьої статті 76, пункту 3 Прикінцевих положень Закону України „Про вибори народних депутатів України”, керуючись статтями 12, 13, пунктом 19 статті 19 Закону України „Про Центральну виборчу комісію”, Комісія постановила надати громадській організації „Товариство випускників Фізико-технічного інституту „Оплот” дозвіл мати офіційних спостерігачів під час виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року у територіальних виборчих округах, які будуть утворені на території Дніпропетровської області.
     
    Прес-служба ЦВК
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.