• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Євген Гірник: Дуже гірко, що Тимошенко "здала" інтереси помаранчевої команди
    Опубликовано: 2006-01-10 11:35:00

    "Вперше за усі 15 років незалежності Україна, принаймні, не програла в переговорному процесі з приводу постачання газу і транзиту газу", – заявив народний депутат, член Виборчого Блоку "наша Україна" Євген Гірник.

    "Навіть коментарі нинішніх опонентів уряду, - сказав нардеп, - у тому числі – екс-голови "Нафтогазу" Юрія Бойка свідчили, що ціни, меншої за 120 доларів вони не очікують. Тобто, отримати ціну 50 доларів Україна могла лише ціною здачі свого суверенітету.

    Я переконаний, що український народ ні одному уряду такої "ціни" ніколи б не простив.

    Тому українські інтереси відстояні. Звичайно, ідеальних договорів не існує, але ми повинні усвідомлювати, що збереження того стану, який був в 2005 році, був неможливим", - зазначив він.

    "Тому дещо дивною виглядає позиція Юлії Володимирівни. Вона мусила б виходити з державних інтересів. Однак вона, навпаки, приносить державні інтереси в жертву власних амбіцій. Думаю, краще бути з газом, аніж не мати газу й роками судитися в Стокгольмському суді", - зазначив Євген Гірник.

    "А щодо УкрРосенерго – Україна не має кордону з Туркменістаном, тому хоч-не хоч, а посередник має бути. Це побажання "Газпрому" і його право, тим більше, що він викупив контракти на транзити газу і через Казахстан, і через Туркменістан. І право "Газпрому" як монополіста визначати свого посередника. Якщо тут і є якісь махінації - вони не стосуються України, тому що, на кордоні Росія-Україна починають діяти чіткі й прозорі схеми, зазначені в укладених договорах", - сказав він.

    Прес-служба НСНУ

     «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.