• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • НРУ: Зроблено антизаконну спробу політичного реваншу
    Опубликовано: 2006-01-11 12:10:00

    Заява Фракції Народного Руху України

    Щодо спроби комуно-олігархічного реваншу та штучного створення політичної кризи

    Події, які відбулися 10 січня 2006 року у Верховній Раді України щодо т.зв. «відставки Уряду» яскраво продемонстрували всьому українському народу справжнє обличчя тих, хто так наполегливо апелює до його підтримки. В цій ситуації фракція Народного Руху України вважає за необхідне завити наступне.

    По перше, в Україні фактично зроблена спроба політичного реваншу прислужників попереднього кучмівсько-януковичського режиму, комуністів і, як не прикро, колишніх партнерів по помаранчевій команді – Блоку Юлії Тимошенко, представники якого так щиро присягалися вірності ідеалам Майдану. Ще донедавна важко собі було уявити, що дрібні політичні амбіції і бажання отримати дешеві дивіденди можуть об’єднати в одній команді януковичів, есдеків, комуністів, литвинівців і бютівців. Ці політичні сили фактично взяли на себе відповідальність за подальшу ситуацію в Україні!

    По друге, в парламенті відбулася брутальна наруга над Конституцією України та Регламентом Верховної Ради України. Голова Верховної Ради, автори проекту постанови і депутати, що його підтримали, проявили повний правовий нігілізм в елементарних процедурних питаннях. Проект постанови поданий з грубим порушенням частини 1 статті 87 Конституції України, відповідно до якої подібний проект постанови подається за пропозицією не менше 150 народних депутатів України, а стаття 5.3.1 Регламенту Верховної Ради України при цьому вимагає його включення до порядку денного сесії та розгляд не раніше, як через 5 днів, після включення. Прикро, що керівництво Верховної Ради України за чотири роки так і не навчилося читати основоположних нормативних документів органу, яким воно керує. Більше того, вперше в історії незалежної держави Голова Верховної Ради, нехтуючи Конституцією України, фактично заблокував діяльність Конституційного Суду України, не даючи можливості новопризначеним суддям скласти присягу, і це тягнеться вже не один пленарний тиждень.

    По третє, виникають сумніви, чи справді народні обранці захищають інтереси свого народу. Парламентарі, замість того, щоб об’єднатися навколо платформи Президента України В.Ющенка і Уряду, які відстоюють національні інтереси України і вперше не прогнули спину перед східним сусідом, приймають абсурдні постанови. 250 т.зв. народних обранців в час, коли потрібно об’єднувати націю і спільно шукати шляхи для забезпечення енергетичної і економічної безпеки України, штучно провокують політичну кризу в нашій державі. Ми добре пам’ятаємо, як усі лідери політичних сил, які підтримали це безглузде рішення, по черзі їздили на поклон до північного сусіда. Ще невідомо чий слід треба шукати за вчорашньою змовою у парламенті.

    У зв’язку з вищевикладеним фракція Народного Руху України вважає голосування за проект постанови 8686-2, внесений компартійною верхівкою, таким, що не відбулося, у зв’язку з грубим порушенням Конституції України та Регламенту Верховної Ради України.

    Фракція Народного Руху України звертається до українського народу об’днатися навколо платформи першого проукраїнського Президента незалежної України В.Ющенка і дати гідну оцінку діям політиканів, які намагаються звести нанівець напрацювання нової української влади.

    Ми не можемо допустити реваншу колишніх червоно-голубих!

    Об’єднаймося заради України, бо вона у нас одна!

    Слава Україні!

    Голова Фракції Народного Руху України Коваль В.С.

    Прес-служба НРУ

    «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.