• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • БЮТ не хоче місць у уряді і вимагає прямого президентського правління!
    Опубликовано: 2006-01-11 17:20:00

    Сьогодні в Україні лунають суперечки про доцільність і правомірність введення прямого президентського правління. Тому доволі несподіваною стала сьогодні заява заступника голови БЮТ Миколи Томенка про те, що блок підтримує цю ідею.

    БЮТ підтримує пряме президентське правління. Про це заявив сьогодні на прес-конференції заступник керівника Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко. Він повідомив, що «БЮТ завжди виступав за те, щоб в Україні до формування нової, стабільної парламентської більшості було президентське правління у політичному сенсі».

    «Доки народ не обере новий Уряд, Президент особисто має бути присутнім на засіданнях Кабінету Міністрів, який зараз є по суті виконуючим обов’язки, та взяти під контроль підписання всіх важливих для країни угод. Він має керувати країною і відповідати за прийняті рішення, а не передоручати це іншим, не уповноваженим на це особам. Сьогодні тільки Президент може розв’язати ситуацію, яка склалась в Україні», - вважає Томенко. Він додав, що навіть під час урядування Юлії Тимошенко, команда зажди наголошувала на тому, що країною має керувати саме Президент.

    Микола Томенко також заявив, що жоден член Блоку Юлії Тимошенко до парламентських виборів не претендує на посади у Кабінеті Міністрів. «Нас не цікавлять посади. Для нас важливо, щоб Уряд працював не на рейтинги, а на захист національних інтересів України», - підкреслив він.

    Заступник голови БЮТ також наголосив, що блок готує подання до Генеральної прокуратури України про відкриття кримінальних справ на підписантів газової угоди. На думку Миколи Томенка, люди, які нанесли серйозну шкоду енергетичній та економічного безпеці України, мають нести відповідальність. «Кожна посадова особа, яка підписує документи від імені України, має відповідати за свої дії», - підкреслив він.

    Він наголосив, що «БЮТ буде добиватися того, щоб ця угода була відмінена двохстороннім шляхом - як з українського, так і з російського боку». На думку заступника БЮТ це можна зробити двома шляхами: «парламент має винести рішення, яке буде зобов’язувати підписантів угоди відкликати свої підписи». Якщо цього зробити не вдасться, то, за словами Томенка, БЮТ звернеться до суду.

    «Принципово важливо, щоб прецедент з нічними підписання документу, який суперечить інтересам України, був першим і останнім».

    Коментуючи відставку уряду Микола Томенко сказав, що уряд Єханурова повинний виконувати свої обов'язки до закінчення виборів у парламент.

    "У парламенті є розуміння, що призначати новий уряд після 12 березня, коли закінчується можливий термін виконання обов'язків відправленого у відставку уряду, не нормально".

    На його думку, рішення про продовження повноважень відправленого у відставку уряду може прийняти або парламент, або парламент і Президент. "Така логіка, оскільки новий уряд може бути сформовано тільки новим складом парламенту після створення урядової коаліції. Для нас важливо, щоб наступний уряд був легітимним ", - сказав Томенко.

    Інтернет Репортер

    «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.