• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Юрій Ключковський: Тим, хто посягає на конституцію, треба давати по руках
    Опубликовано: 2006-01-17 10:26:00

    “Демократія і права людини повинні бути захищеними від авторитарних узурпаторських неправових методів будь-кого”, – заявив у розмові з журналістами в понеділок член Виборчого блоку “Наша Україна”, постійний представник Президента в парламенті Юрій Ключковський, коментуючи наміри деяких політичних сил звернутися до Генпрокуратури з приводу заяв про введення прямого президентського правління.

    “По-перше, ця ідея належить депутатській фракції партії “Народний Союз Наша Україна”, а не окремим особам, – пояснив народний депутат. – Тож як можна оскаржити дії цілої фракції? Про можливість розпуску парламенту та введення прямого президентського правління фракція висловилася у відповідній заяві, щоб застерегти певні політиків від неконституційних дій”.

    “По-друге, на чому ж ґрунтується право глави держави на такий крок? На статті Основного Закону про те, що саме Президент України є гарантом державного суверенітету та додержання Конституції, прав і свобод громадян. Нікому не дозволено порушувати приписи чинного законодавства. У тому числі й тоді, коли Верховна Рада візьметься реалізовувати наміри деяких гарячих голів і політиканів сформувати на цьому тижні альтернативний уряд, - сказав Юрій Ключковський. - Відтак це буде явна узурпація Радою влади у державі, отже, такий крок можна розцінити як замах на Конституцію України. Тим же, хто посягає на неї, треба давати по руках. Забезпечення національної безпеки є найважливішою функцією держави, - з одного боку, - та справою всього українського народу, - з іншого”.


    Прес-служба НСНУ

    «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.