• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Володимир Зубанов: Ідея державного нейтралітету розвиватиметься
    Опубликовано: 2006-01-17 11:25:00

    Народний депутат України Володимир Зубанов повідомив, що перейшов до Партії регіонів і балотуватиметься до Верховної Ради за списками Партії регіонів.

    Наводимо повний текст розмови В.Зубанова з кореспондентом Інтернет-видання.

    - Ви неодноразово посилаєтеся на Партію регіонів, а є головою Партії державного нейтралітету України. Чи ми помиляємося?

    - Ви помиляєтеся, я перейшов до Партії регіонів. На сьогодні я член Партії регіонів.

    Партія державного нейтралітету у виборах до Верховної Ради участі не бере, бо не має відповідних ресурсів. ПДНУ - партія молода, але на місцевому рівні вона бере активну участь у виборах. Виконком партії розглядав моє питання виходячи з того, що Партія регіонів йде на вибори з програмою, в якій передбачається позаблоковий статус України. Тому прийнято рішення, що для нашої партії буде краще, якщо я балотуватимусь до парламенту за списками ПР, яка поділяє нашу провідну ідею, бо в такий спосіб мені буде легше відстоювати основоположний пункт партійної програми ПДНУ.

    Партія залишилася і буде існувати надалі. У ПДНУ я залишаюся почесним головою.

    Виконуючим обов’язки голови ПДНУ є Ольга Григор’єва, яка зараз проводить роботу з підготовки передвиборчої кампанії партії до місцевих органів влади, а саме, в Криму, на Харківщині, Житомирщині, Вінничині, Дніпропетровщині і Київщині. У цих регіонах ПДНУ є дуже активною.

    - Водночас Ви є і членом Партії регіонів, і почесним головою Партії державного нейтралітету. Чи означає це, що на регіональних рівнях ці дві політичні сили будуть створювати спільні блоки?

    - Партія державного нейтралітету України була заснована мною, і мої однопартійці вирішили, так би мовити, зберегти мій слід в історії партії.

    Безперечно, ми підтримуємо Партію регіонів, але вона прийняла рішення і на місцевому рівні ні з ким не блокуватися. Тому ПДНУ блокується з політичними силами, близькими їй за ідеологією і поглядами. У Криму, наприклад, - це блок С.Куніцина, куди увійшли НДП і наша партія. В інших областях йдемо самотужки.

    - Чи можливе Ваше повернення до лав Партії державного нейтралітету України, якщо не пройдете до парламенту за списками Партії регіонів?

    - Ні, не думаю. Не можна бігати з одної партії в іншу. Взагалі, я прийшов до парламенту, як член НДП, але, як народжений на Донеччині і з погляду на наші спільні позиції, був у фракції Партії регіонів і ніколи нікуди не бігав. Так і зараз я залишаюся у цій фракції. Упевнений, що з Партії регіонів нікуди бігати і не треба.

    - А яка доля Вашого законопроекту стосовно державного нейтралітету України?

    - Так, є і мій законопроект, і постанова, зараз долучилися до законотворчого процесу щодо позаблокового статусу України Ю.Саламатін і Л.Кравчук зі своїми проектами ідентичних законів. Їх ми хотіли розглянути уже на цій сесії, але в порядку денному їх я не бачу. Думаю тому, що деякі партії і фракції побоюються, що це ще більш розбурхає політичну ситуацію в країні. Сьогодні гостро стоїть газова тема, а тема державного нейтралітету суперечить курсу Президента на вступ до НАТО, і я вважаю, що просто депутати побоялися винести це питання на розгляд парламенту.

    Ми прийшли до того знаменника, що ці три законопроекти потрібно прийняти у першому читанні й доручити вже авторам цих документів до другого читання винести на розгляд спільний документ. А в першому читанні всі ці три закони потрібно підтримати.

    Переконаний, ідея державного нейтралітету безперечно буде розвиватися. Не даремно ж багато партій взяло її на озброєння: Зелені, Богословська, Мороз і багато інших політиків.

    Прес-служба Володимира Зубанова

    «Обсудить на форуме Силы Народа»

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.