• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Зміст чи форма?
    Опубликовано: 2006-01-17 14:29:00

    Партія Зелених України з перших років своєї діяльності виступала за утвердження парламентської республіки. Вбачаючи в парламентаризмі найдемократичнішу модель державного правління, Зелені всіляко виступали проти узурпації влади будь-яким органом. Влада – це лише механізм, а не спосіб збагачення чи самореалізації. Артикулюючи проблеми суспільства, партія використовує владні механізми для їх вирішення. В свою чергу, представляючи інтереси людей у законодавчому органі, партія виступає зв’язуючою ланкою між державою і громадянським суспільством. Перехід до парламентсько-президентської форми правління – це важливий крок до утвердження парламентаризму в Україні. Звичайно, одним приписом в Конституції реформу в системі влади не здійснити. У нашому випадку Основний Закон має установчо-декларативний характер і потребує прийняття низки законів та програм для ефективного функціонування державного механізму. В українському політикумі вже декілька років точаться дискусії про утвердження парламентсько-президенської форми правління. На жаль, мотиви цієї дискусії у всіх були різні: одні керувалися виключно кон’юнктурою, інші - бажанням змін. Зелені завжди за впровадження змін, які будуть корисними для суспільства; відповідно введення нових процедур та надання більших повноважень законодавчому органу – були одним з пріоритетів у виборчій програмі ПЗУ.


    Після «помаранчевої» революції зміна форми правління стала реальністю. Проте, невизначеність та непослідовність влади лише ускладнює і без того непростий процес. Замість того, щоб підготовити плавний перехід від однієї моделі державного правління до іншої, політики змагаються у юридичному красномовстві. Нещодавно Президент апелював до громадськості щодо нелегітимності політреформи. Наголошуючи на процедурних суперечностях прийняття закону №2222, В.Ющенко запропонував провести у країні референдум, який нібито об’єктивно визначить, чи потрібна Україні така реформа.


    Партія Зелених України вважає пропозиції глави держави не демократичними, адже референдуми дуже часто являються інструментами впливу в руках влади. Вболіваючи за досконалу систему влади, Президент повинен думати про оптимальну модель, а не про свої владні повноваження. Зелені вважають форму прийняття рішень не менш важливою за зміст, який в нинішній ситуації Президент просто відкидає.


    Прес-служба ПЗУ

    «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.