• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кличко викликає на бій Омельченка
    Опубликовано: 2006-01-26 10:08:00

    Про прихід екс-боксера в політику сказано багато. І доброго, й не дуже.

    Добре те, що нарешті з’явилися нові (хоча вже й розкручені на інших теренах) особи. Не дуже - те, що київську булаву хочуть здобути люди, котрі мають до великої політики доволі опосередкований стосунок. Причому конкурс претендентів на мерське крісло навряд чи менший від тих, що були на акторські факультети за радянських часів. Не слід забувати, що, крім місцевих амбіцій, Кличко має й національні: Віталій іде першим номером у списку Блоку «ПРП- «ПОРА». Але муніципальні вибори він все-таки вважає важливішими.

    На прес-конференцію, присвячену своєму вступові в клуб потенційних київських мерів, Кличко прибув на кілька хвилин раніше (!) призначеного часу. Варто визнати, що йому поки що насилу даються політичні сентенції. Над запитаннями він думає досить довго й потім, карбуючи слова, дає відповідь, яка зазвичай ні до чого не зобов’язує. Спишемо це на відсутність належного ораторського досвіду.

    Претендент на крісло міського голови лише схематично окреслив пункти своєї програми, зауваживши, що її ще доопрацьовують фахівці. Своїм першим кроком у разі перемоги він назвав запровадження нових прозорих правил гри, зокрема на будівельному ринку Києва, який раз у раз стрясають скандали.

    При цьому Кличко вельми лояльно відгукнувся про нинішнього мера столиці. Віталій упевнений, що різниця в політичних поглядах не має впливати на особисті стосунки. Це, звичайно, правильно, якщо йдеться про сусідів дядька Петра та дядька Івана, політичні погляди яких мало на що впливають, але важко повірити, що взаємини головних суперників у боротьбі за крісло київського мера залишаться такими ж безхмарними до кінця виборів.

    Сам Сан Санич, рейтинг якого, попри все, вельми високий, обрав єдино правильну на цей час тактику: він дивиться на конкурентів ніби звисока, батьківським поглядом. І навіть визвався провести своєрідний лікнеп серед кандидатів на посаду мера, щоб роз’яснити їм проблеми міста та вберегти від помилок. «Старий лис» Омельченко не може не розуміти, що Кличко - поки що головний претендент, який здатний зруйнувати накатані схеми, створені ним протягом двох мерських термінів. На боці Омельченка імідж міцного господарника, здатного керувати таким складним механізмом, як столиця. Кличко ж, знаючи, що на цьому полі він конкурувати з нинішнім мером не може, тиснутиме на больові точки, яких у Києві аж надто (приміром, ті самі хаотичні забудови). Претендент відверто заявив, що мер не обов’язково має бути господарником і навів як приклад досвід багатьох зарубіжних міст. Але це можливо лише за наявності міцної злагодженої команди, яку Кличко поки що не презентував.

    Павло Вуєць, Без цензури

    «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.