• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • «Наша Україна» пропонує поновити «помаранчеву» команду. БЮТ хоче говорити не про посади, а про світогляд
    Опубликовано: 2006-01-26 11:26:00

    «Наша Україна» звернулася до інших політичних сил із «помаранчевого» табору, в якому закликала до єднання навколо чинного уряду та Президента. Про це йдеться в листі голови політради «НУ» Романа Безсмертного до керівництва Блоку Юлії Тимошенко, Соціалістичної партії, блоку «Пора»-ПРП та Українського народного блоку Костенка-Плюща. «Політична ситуація, що сьогодні склалася в державі, свідчить про необхідність об'єднання сил, які у 2004 році відстоювали на Майдані свободу і демократію в Україні», - йдеться в листі Безсмертного.

    У зверненні голови політради «Нашої України» немає сентиментів. Більшу частину листа складає прохання до колег викласти свої пропозиції щодо посад на поствиборчий період. «Прошу визначити пріоритети щодо представництва вашої політичної сили у складі Кабінету Міністрів України, керівництві Верховної Ради та комітетів ВР, а також органах, склад яких формує Верховна Рада, у керівництві обласних державних адміністрацій», - пише Безсмертний. Водночас підписання подібного коаліційного договору, на переконання «нашоукраїнців», «неможливе без підтримки дій українського уряду вже сьогодні».

    Реакція на звернення Безсмертного - неоднозначна. З одного боку, всі схвалюють намір єднатися, з іншого - критикують пропозицію обмірковувати кадрові позиції вже тепер. «У цьому листі, - зазначає в коментарі один із лідерів БЮТ Микола Томенко, - пропозиція зводиться до створення коаліції навколо Президента та, відповідно, угоди про розподіл посад. А ми переконані, що майбутня парламентська більшість повинна формуватися на основі світоглядних цінностей і програмних принципів».

    Так само вважає й Юлія Тимошенко. «У цьому проекті лише на двох сторінках ідеться про саму суть угоди, а інші десять сторінок займають списки розподілу посад, - зазначила Ю.Т. в ефірі одного з дніпропетровських телеканалів. - Я не сприймаю такий спосіб укладання домовленостей і не вважаю Безсмертного консолідуючою силою».

    Значно раціональніше відреагували на заяву «порівці»-»пеерпісти». Вони запропонували просто домовитися про більшість, а далі вже міркувати над посадами. «Ми настійливо пропонуємо створення коаліції в майбутньому парламенті без будь-яких попередніх умов як то визнання кого-небудь лідером блоку чи когось потенційним Прем'єр-міністром, - прокоментував лiдер «Пори» Владислав Каськів. - Головне сьогодні - чітко і ясно заявити суспільству, що така коаліція буде, і що ніяких переговорів ні з кримінальними політиками, ні з кучмістами ніхто з нас вести не буде. А потім ми про все зможемо домовитися».

    Іван Дідушок, Україна молода

    «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.