• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Хто писатиме закони у Раді V скликання? Колективний кандидатський портрет
    Опубликовано: 2006-01-26 14:46:00

    Кожен десятий кандидат у народні депутати не має вищої освіти. А кожен третій - підприємець. Центральна виборча комісія старанно проаналізувала дані про усі 8 тисяч висуванців до Верховної Ради.

    Іван Венедиктович Бровко - найстаріший кандидат у народні депутати. Йому 91 рік. Людина, що запустила першу радянську балістичну ракету, соратник Корольова, а згодом дисидент-шістдесятник, нині живе у скромній київській двокімнатній квартирі. На його робочому місці - портрети Шевченка, Ющенка і Олега Тягнибока. В його об'єднанні "Свобода" Іван Бровко - 10-ий номер. У партії кажуть: запросили ветерана спеціально, щоб не комуністам дісталося право зачитувати присягу під час відкриття першого засідання нового парламенту. А пан Іван і гадки не мав, що присягу зачитує найстарший депутат. Роздрукований з Конституції текст йому вперше показала знімальна група "5 каналу".


    Іван Бровко, кандидат у народні депутати:
    - Присягаю додержувати конституції та законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників.- Отак звучатиме ваша присяга у Верховній раді? - Приблизно. Я думаю, що так.


    Юрій Артеменко був майже єдиним журналістом, що потрапив до парламенту 4-го скликання. Після переїзду із Запоріжжя до Києва кар'єра Артеменка зростала як на дріжджах. Заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова. Губернатор Запорізької області. І, навіть, після звільнення - партійна довіра. У списку "Нашої України" Артеменко має прохідне 55 місце. ЦьогО року до Верховної Ради балотується аж 112 журналістів. Юрій Артеменко згадує, що спершу було важко називати колегами депутатів, які ще вчора були героями твоїх публікацій.


    Юрій Артеменко:
    - Я можу сказати такі загальні враження. Це як дитина пішла з першого класу однієї школи до першого класу іншої школи. Чи навіть третього класу іншої школи. Люди, які ще вчора - ти на них молився, чи паплюжив, ненавидів навіть - а тут вони поруч з тобою. І навіть може в твоїй фракції.


    У Юрія Артеменка - вища освіта. Таких, як він - 91 відсоток з майже восьми тисяч кандидатів у депутати. Натомість аж 9 відсотків охочих до депутатського крісла мають незакінчену вищу або тільки середню освіту. Вадим Місюра з опозиційного блоку "НЕ ТАК" балотується до Верховної Ради вже вчетверте. Попередні 2 рАзи були успішні. Список його блоку вирізняється тим, що на 450 кандидатів припадає лише двоє людей без вищої освіти. Сам Місюра закінчив два вузи. І нагадує, що в нашій країні корочка ще нічого не значить.


    Вадим Місюра:
    - Я впевнений, що освіта ще не є доказ високої освіченості конкретної людини і що він може дійсно бути законодавцем.


    Кількість жінок серед кандидатів щороку більшає - не без гордощів розповідає заступник голови Центрвиборчкому Марина Ставнійчук. Цього року кожен п'ятий кандидат - у спідниці. Загальна кількість претендентів теж зросла порівняно із минулими виборами. І - своєрідний рекорд. Потрапити до наступного парламенту хочуть аж 385 нинішніх депутатів плюс 78 тих, хто був у четвертому скликанні, але пішов у виконавчу владу.


    Марина Ставнійчук:
    - В законодавчому органі звичайно що повинні бути люди з вищою освітою. Але є серед людей, які не мають вищої освіти - є природньо мудрі і розумні люди. Через те я думаю, що в парламенті можуть бути різні і за фахом, і за освітою, і за статтю особи.
    Власних кандидатів подали аж 45 партій та блоків. Переважна більшість претендентів - підприємці. Значно зросла порівняно із минулими парламентськими виборами кількість регіональних посадовців. До Верховної Ради балотуються аж 10 священиків та 94 студенти. І - небачена кількість зірок. Кличко, Ротару і Руслана - хто з них писатиме закони?


    5 канал

    «Обсудить на форуме Силы Народа»




    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.