• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Богдан Костинюк: "Європа чітко дає знати - від якості парламентських виборів залежить майбутнє України"
    Опубликовано: 2006-01-26 14:57:00

    Всі документи, котрі приймає Моніторинговий комітет ПАРЄ, мають рекомендаційний характер. Але в стінах Парламентської Асамблеї формується політика європейських інституцій стосовно України. Тому можна сказати, що при загалом позитивному ставленні з боку європейських інституцій протягом останнього року, рішення Моніторингового комітету - перша чорна мітка. - сказав сайту RAZOM член української делегації в ПАРЄ, член Виборчого Блоку "Наша Україна" Богдан Костинюк, коментуючи резолюцію Моніторингового комітету ПАРЄ стосовно зволікання українського парламенту з приведення до присяги суддів КС.

    "Я схиляюсь до думки, що Генеральний секретар Ради Європи Тері Девіс правий, сумніваючись, що український парламент зможе сформувати склад Конституційного Суду до парламентських виборів. - сказав Костинюк.

    Що стосується вибрів, до від ПАРЄ на українські вибори їде 40 представників. - зазначив депутат. - Зголосилося набагато більше, але є певні квоти.

    В ПАРЄ представлено п'ять різних політичних течій, які сформували п'ять політичних комітетів, відповідно до чисельності цих комітетів їхні представники будуть в цій делегації. Особисто я беру участь в роботі комітету Європейської народної партії, атому знаю, що з 40 євродепутатів 12 будуть представники цієї політичної сили, - зазначив Костинюк.

    І в розмовах, і в прийнятих документах відчувається, що від України очікують чесних, прозорих і відкритих виборів. Якщо вибори пройдуть саме так - тоді Україна буде мати стовідсоткові шанси на те, що моніторинг з боку ПАРЄ буде знято. Якщо Україна не здасть цей іспит - у нас будуть серйозні проблеми. Європа чітко дає знати - від якості парламентських виборів залежить майбутнє України.

    Знаю, що по результатам виборів - як це записано в попередньому рішенні ПАРЄ - Парламентська Асамблея повернеться до розгляду українського питання на літній або осінній сесії.

    Прес-служба Виборчого Блоку "Наша Україна"

    «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.