• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • "Наша Україна" презентувала передвиборчу програму Блоку
    Опубликовано: 2006-01-28 09:30:00

    Ксенія Ляпіна: Ми зруйнуємо бюрократичні бар'єри, створені попередньою владою

    "Економіці стабільний - розвиток. Громадянам - добробут. Україна у нас одна! - сказала сьогодні член Виборчого Блоку "Наша Україна" , народний депутат Ксенія Ляпіна під час презентації передвиборчої програми Блоку "Дія і сила". - Наша економічна програма спрямована, в першу чергу, на підвищення конкурентноздатності української економіки, а це передбачає розвиток інноваційних форм технологій виробництва. Ми виступаємо за впровадження національної програми енергозбереження, у нас меті - розвиток вітчизняної енергетики, розвиток альтернативних джерел постачання нафти і газу, і найголовніше - енергозберігаючі технології".

    "Ми збудуємо повагу до підприємців, розвиток малого та середнього бізнесу, що, на наше переконання, є основою економічного добробуту. 15 попередніх років влада будувала бюрократичні бар'єри, зробила підприємця залежним від чиновника, - зауважила народний депутат. - І тільки рік ми руйнуємо ці бар'єри, і будуємо іншу систему відносин бізнесу і влади, яка базується на прозорих і зрозумілих процедурах, таких як спрощена процедура реєстрації, зменшена процедура звітності, зменшення кількості дозволів. Ми зробимо нарешті податкову реформу, яка буде базуватися, з одного боку, на забезпеченні соціальної політики держави , а з іншого боку - зробить податки зрозумілими і прийнятними для підприємців, а це є джерелом для майбутнього зростання ".

    "Наше завдання - створити позитивний клімат для інвестицій як внутрішніх, так і зовнішніх, а це також в основі має дебюрократизацію економіки. Ми зробимо реальні кроки на інтеграцію України до світових торговельних і економічних організацій, одночасно, розбудовуючи нову сучасну і ефективну систему захисту інтересів національного виробника, ми зробимо це разом, бо Україна у нас одна!" - сказала на закінчення Ксенія Ляпіна.

    Юрій Ключковський презентував розділ "Владі - народність!"

    "Ми гарантуємо чесну народну владу, як це вже робить Президент і уряд Єханурова. Ми повернемо збалансованість гілок влади, які сьогодні вкрай розхитані недолугою конституційною реформою, - сказав член Виборчого Блоку "Наша Україна" Юрій Ключковський, презентуючи розділ програми Блоку "Владі - народність!". - Ми сформуємо основи державної служби в Україні, усунемо політичні підстави для корупціі. Ми реалізуємо антикорупційну програму, яка покладе край цьому явищу. Ми повернемо владу обличчям до народу. Ми повернемо її до кожного громадянина. Влада на місцях буде обслуговувати людей. Але при цьому ми позбавимо депутатів місцевих рад недоторканості. Бо вони так само відповідальні перед людиною і законом, як і кожний громадянин. Ця влада - для українського народу. Бо Україна у нас одна!".

    "Правоохоронні органи будуть реформовані. Міліція буде охороняти народ і буде під контролем громадськості. Політична система буде працювати на вірність Україні, бо Україна у нас одна!", - відзначив народний депутат.

    Кожному - справедливість (презентація програми)

    Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, презентуючи соціальний блок передвиборчої програми Блоку Наша Україна "Дія та Сила" сказав:

    "2006 рік в Україні оголошений роком захисту прав дітей. За 2005 рік державну соціальну допомогу отримали більше 400 тисяч сімей, близько мільйона сімей - допомогу сім'ям з дітьми. За цей рік більше 20 тисяч безпритульних дітей отримали соціальний захист і допомогу від держави. Стартувала реформа системи опіки та піклування, мета якої забезпечити кожній дитині, незалежно від того, чи є в неї батьки, благополучну сім'ю. Близько 72% в бюджеті 2005 року були спрямовані на соціальні потреби. Збільшено розмір пенсій, який вперше за історію України дорівнював встановленому законом прожитковому мінімуму."

    Що буде нами зроблено? Соціальну допомогу будуть отримувати тільки ті, хто її реально потребує. Вона зростатиме, люди відчуватимуть турботу держави. Пенсіонери та інваліди отримають можливість для гідного життя. Більше ніхто не почуватиметься бідним та викинутим на узбіччя через фізичні вади або через вік. Мінімальна пенсія буде більша, ніж прожитковий мінімум.

    В Україні не буде чужих дітей. Держава гарантуватиме гідну фінансову підтримку кожній родині, яка виховує дітей, тим більш - дітей-сиріт або безпритульних. Кожна обдарована дитина зможе реалізувати своє покликання у себе на Батьківщині, в Україні. Ми встановимо в 2007 році державні стипендії для обдарованих дітей, збільшаться кредити на навчання, ми забезпечимо молодь робочими місцями, ми забезпечимо молодь житлом, а кредити на житло збільшаться до 2007 року у два рази, як мінімум ".

    Людям - здоров'я та чисте довкілля

    Микола Поліщук:

    Пріоритетом кожної влади є здоров'я нації. Програма блоку, котра торкається охорони здоров'я, розписана поквартально. І в ній виписано, які закони треба приймати, які нормативні акти слід розробляти. Більшість із них уже розроблена. Ми зробимо медичне обслуговування в державі доступним кожній людині, незалежно від її соціального стану. Ми створимо умови праці медичному працівнику. Ми змінимо принципи фінансування галузі охорони здоров'я, переорієнтувавшись на пацієнта, а не на утримання галузі. Сьогоднішній уряд уперше за роки незалежності переступив через бар'єр тривідсоткового фінансування медичної галузі. А на 2006 рік в бюджеті на медицину закладено 3,6 % від ВВП - це на 5,4 млрд. гривень більше, ніж в минулому році.

    Ми визначимо обов'язковий гарантований рівень медичної допомоги.

    Ми створимо мотивації бути здоровими, пропагуватимемо здоровий спосіб життя, веcтимо боротьбу з тютюном, боротьбу з алкоголізмом. Ми захистимо права і медика, і кожного пацієнта. Ми розділимо замовника і виконавця медичних послуг, адже ні в кого не викликає сумнівів, що в прокурора і адвоката - різні функції. Ми підготуємо заклади охорони здоров'я, медичну громадськість і медиків до введення страхової медицини. Кожен матиме гарантований рівень медичної допомоги.

    Лілія Григорович.

    Де високий рівень показників здоров'я нації, екологічного благополуччя, там високий рівень соціального, економічного і гуманітарного розвитку. Система охорони здоров'я, екологія, демографічна ситуація позиціонується нами, новою владою як складова національної безпеки. Ми реформуємо систему охорони здоров'я для того, щоб вона служила на користь і забезпечення здоров'я кожної людини, кожного українця. Ми докорінно реформуємо не тільки систему фінансування галузі, але й фінансування оплати медпрацівників, ми підвищимо соціальний статус сільського лікаря, ми зробимо акценти на первинну медико-санітарну допомогу з урахуванням інституту сімейного лікаря. У нас і надалі буде пріоритетним забезпечення здоров'я матері і дитини, ліки стануть доступними, реклама тютюну та алкоголю буде обмежена, а податки з їхньої продажі будуть слугувати забезпеченню здоров'я нації. Ми будемо піддавати жорсткому контролю благополуччя довкілля, інститут питної води, повітря. Тому що чиста екологія - це складова здорової нації.

    В'ячеслав Кириленко презентував розділ "Нації - духовність та освіту!"

    "Протягом незалежності гуманітарні питання перебувають поза увагою держави. Ми крок за кроком виконуємо програму Президента Віктора Ющенка. Разом з тим, нам треба зробити набагато більше. На потрібно звернути увагу на духовність. Це наша програма. Ми забезпечимо кожному вчителю гідну оплату праці, - сказав член Виборчого Блоку "Наша Україна", віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко. - Протягом минулого року ми збільшили заробітну плату вчителям в три рази. До 2010 року ми забезпечимо її збільшення до 2500 гривень. Це так само правда, як і те, що уже тепер допомога при народженні дитини сягає 8500 гривень. Ми забезпечимо кожній школі належну комп'ютерізацію, ми забезпечимо якісну освіту кожній дитині, яка навчається у сільській школі. Ми забезпечимо володіння щонайменше однією іноземною мовою всім тим, хто навчається у школі".

    "Програма інформатизації, яка ухвалена наприкінці минулого року, передбачає величезні витрати на інформатизацію і комунікації. Ми забезпечимо викоронення корупції у вищих навчальних закладах", - повідомив В'ячеслав Кириленко.

    "Через два роки незалежне тестування як перевірка знань буде впроваджено по всій України. А за чотири роки наша країна стане учасником загальноєвропейського освітнього простору, - сказав віце-прем'єр-міністр. - Ми забезпечимо створення потужної мережи сучасних музеїв та культурних центрів по всій Україні. Ми відкриємо тим самим Україну для українців та іноземців. Крім того, наши зусилля по відродженню української кінематографії, кінопрокату та анімації стануть помітними уже цього року. Україна у нас одна. Унікальна культура і духовність нашого народу будуть закладені у фундамент, на якому постане велична і конкурентоспроможна країна. Слава Україні!".

    Микола Катеринчук: Закон повинен стати основою нашого суспільства

    "Це справжня програма реформування, бо Україна у нас одна. Із 2006 року будуть здійснені радикальні кроки щодо реформування судової влади, бо ми переконані, що основою будь-якого цивілізованого суспільства має стати закон , однаковий для всіх. І справедливість одна для всіх, а не правосуддя для обраних, - сказав під час презентації передвиборчої програми Блоку "Наша Україна" заступник голови передвиборчої кампанії Блоку "Наша Україна" Микола Катеринчук. - Суди стануть тим місцем, де громадяни зможуть отримати справедливе рішення та захистити свої права".

    "Я переконаний, що ми повинні перестати боятися чиновника в кабінеті, безвідповідального лікаря, безпідставного звільнення, свавілля міліціонерів, податківців, митників, зникнення заощаджень. Справді, наша країна хвора на корупцію, тому ми ставимо за мету - жорстоко припинити корупційні дії в судовому корпусі - наголосив Микола Катеринчук. - Ми маємо повернути довіру громадян України до судів."

    "В Україні буде суд присяжних, буде наведено лад в системі і структури судочинства, невстановленої юрисдикцією, а відповідно до потреб громадян. Судді будуть незалежними від чиновників. Саме заради цього ми йдемо у Верховну Раду: щоб здійснити судову реформу, щоб судова гілка влади стала впливовою та незалежною. Ми переконані, призначення суддів має бути демократичним і прозорим. Розпочнеться поступовий перехід до їх обрання. Праця судів буде гідно оцінена суспільством, ми отримаємо належні умови праці для судочинства, приміщення."

    "Малозобазпечені мають отримати безоплатну правову допомогу, - сказав народний депутат. - Основною метою для нас - є захист прав громадян, і ми зробимо все для того, щоб життя людини в цій країні було найвищою цінністю, а права людини стали не декларативними рядками Конституції. Судам - чесність, людям - справедливість!"

    Микола Одайник : Нам треба підняти село з колін

    "Селу - заможність. Я переконаний в тому, що кожен з нас прекрасно розуміє, що найбільше багатство нашої неньки-України - це наша земля і люди, які проживають на цій землі і працюють. І сьогодні наша задача - зробити село заможним і потужним. Сьогодні перед нами стоїть задача не з легких, тому що сільські господарства - це найзанедбаніша галузь у нашій країні," - сказав сьогодні член Виборчого Блоку "Наша Україна" Микола Одайник, презентуючи розділ "Селу - заможність!" передвиборчої Програми Блоку "Наша Україна".

    "Сьогодні нам треба підняти село з колін, а для цього потрібно зробити перший і дуже важливий крок - це повернутися до того "реформування", яке відбулося в сільськогосподарському комплексі за минулої влади, і яке я називаю, і думаю, більшість із вас називає це не реформуванням, а розграбуванням, і повернути його у правове поле".

    "Для того, щоб відродити село, нам необхідно повернутись до села очима і зробити так, щоб можна було підтримати кредитування сільгоспвиробника; щоб дотації, які виділяються державою доходили до сільського господарства, а не залишались на найвищих рівнях".

    "Нам необхідно побудувати дороги, яких сьогодні практично в жодному селі немає, нам необхідно газифікувати села і ми це зробимо, тому що ми можемо це зробити, тому що ми - українці, тому що ми - єдині, і всі хочемо пишатися Україною. Україна у нас одна! Ми доживемо до тих часі в, коли кожен з гордістю зможе сказати - я Українець і пишаюся цим!"

    Зовнішній політиці - національний інтерес (презентація програми)

    Міністр закордонних справ Борис Тарасюк, презентуючи блок програми "Дія і Сила" в розділі зовнішньої політики держави, сказав:

    "Зовнішня політика України, як і сьогодні, буде ні прозахідною, ні просхідною, вона буде проукраїнською. Бо Україна у нас одна. І нам стояти на захисті її інтересів. У центрі зовнішньої політики України буде українець, український громадянин, де б він не був. А головною мотивацією зовнішньої політики буде український національний інтерес.

    Україна буде продовжувати виступати на міжнародній арені як надійний, передбачуваний партнер і регіональний лідер. Ми досягнемо підписання угоди з Євросоюзом щодо спрощення візового режиму для українських громадян, а це торкнеться сотень тисяч, мільйонів українських студентів, журналістів, бізнесменів, науковців, митців.

    Ми нормалізуємо і зробимо рівноправними стосунки з Російською Федерацією, стратегічне партнерство між нашими державами буде наповнене конкретним змістом. Ми завершимо процес вступу України до Світової Організації Торгівлі з належним забезпеченням інтересів українського бізнесу. Ми продовжимо курс на Європейську і Євроатлантичну інтеграцію, бо там наше майбутнє і майбутнє наших дітей. Ми підвищимо енергетичну безпеку і диверсифікуємо джерела енергопостачання.

    Ситуації з шантажем України, що була на початку цього року, ми більше не допустимо. Ми зробимо Україну по-справжньому українською, а зовнішню політику України - проукраїнською. Кожен українець, де б він не був, буде пишатися своєю державою".

    Ігор Жданов презентував розділ програми "Армії - професійність!"

    "Наше головне завдання - створити боєздатну, професійну армію, - відзначив Керівник робочої групи з розробки виборчої Програми "Нашої України" Ігор Жданов. - І ми це зробимо".

    "До 2010 року наші військовослужбовці будуть служити за контрактами і отримувати гідну платню. І це наше завдання, і ми його виконаємо. Наше завдання - це соціальний захист військовослужбовців. Головне - забезпечити їх житлом. У 2004 році в Києві отримали квартири 4 військовослужбовця. Всі вони були керівництвом Міністерства оборони. За 2005 рік тисячі військовослужбовців по всій Україні отримали житло, - сказав Ігор Жданов. - Ми виконаємо завдання і до 2009 року кожна людина, кожен військовослужбовець буде захищений. Ми створемо армію, яка буде захищати Україну. Бо Україна у нас одна!".

    Прес-служба Виборчого Блоку "Наша Україна"

    «Обсудить на форуме Силы Народа»




    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.