• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В кого більше шансів на перемогу на виборах
    Опубликовано: 2006-01-28 09:50:00

    Президент Української Академії політичних наук Микола Михальченко вважає , що нову парламентську більшість мають шанс створити коаліція трьох політичних сил, це «Наша Україна», БЮТ і блок Литвина. До них дуже вірогідно можуть приєднатися соціалісти. Тільки на такій основі може бути створена більшість, повідомляє видання «Інтернет-репортер».

    Голова Центру досліджень політичних цінностей Олесь Доній з цього риводу зазначив, що„…по тій ситуації, що складається, найбільш імовірна така коаліція: «Наша Україна» – Партія регіонів. За такої ситуації в опозиції однозначно опиняються комуністи (до чого вони звикли) та БЮТ. Для більшої стабільності коаліції в якості молодшого партнера буде долучений або Блок Литвина або Соцпартія. У Соцпартії шансів на це трохи більше, бо в опозиції вони для влади будуть більш небезпечні, аніж мало структурована Народна партія Литвина. Варіант, коли до коаліції залучать і СПУ, і Литвина, менш реалістичний. Литвин готовий був би до такої коаліції, а от Мороз –швидше за все ні”.

    Володимир Полохало (керівник проекту «Політична думка»):

    „Є два основні варіанти: блок Тимошенко – «Наша Україна» – СПУ. …Другий варіант – це Партія регіонів – «Наша Україна» – Литвин і, можливо, СПУ”.

    Іван Лозовий (президент Інституту державності і демократії):

    „Я думаю, все-таки найбільш імовірним залишається об’єднання «Нашої України», БЮТ і, можливо, блоку Литвина”.

    Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що якщо можлива антипрезидентська більшість, то тільки за умов, якщо до парламенту окрім комуністів пройде блок Вітренко та блок «Не так!». Тоді можлива конфігурація: Партія Регіонів – комуністи – «Не так!» – Вітренко і можливо, тут «золоту акцію» матимуть треті політичні сили, не виключено, що це «Народний блок Литвина»”.

    Директор Українського відділення Міжнародного інституту гуманітарно-політичних досліджень Володимир Маленкович висловив думку, що оптимальний для України варіант - це формування змішаної коаліції, у яку б увійшли представники Партії Регіонів, а також блоку Литвина, «Нашої України» і соціалісти. Він також не виключає варіант перемоги «синіх» за підтримкою комуністів. «Тобто в «синіх», на мій погляд, трохи більше шансів сформувати уряд, чим в «жовтогарячих». Такий варіант залежить від двох політичних чинностей - від блоку Литвина й Соціалістичної партії”, сказав він.

    Разом з тим, Інститут соціальних технологій з 13 по 21 січня 2006 року визначив рейтинг політиків за критерієм «впізнаваність» (позитивна або негативна оцінка діяльності). Причому цей показник залежить не тільки від відповіді на питання, чи знають респонденти про такого політика, але й від їхньої здатності оцінити його діяльність, відзначається в прес-релізі Інституту соціальних технологій.

    За цим показником Володимир Литвин має 78,3%. Інші політики мають такі показники: Тимошенко – 87,8%, Ющенко - 85,4%, Янукович - 83,1%, Вітренко - 82,5%, Лазаренко - 81,0%, Симоненко - 77,8%, Мороз - 76,7%, Кинах - 65,9%, Єхануров - 61,1%.

    Серед політиків, діяльність яких позитивно оцінюють, на першому місці перебуває Литвин, далі за ним ідуть Мороз, Тимошенко, Янукович, Ющенко, Кинах, Єхануров.

    Під час дослідження опитано 2000 чоловік в 108 населених пунктах, що представляє всі регіони України. Гранична теоретична помилка вибірки 2,3%

    Прес-служба НПУ

     

    «Обсудить на форуме Силы Народа»




    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.