• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міністерство транспорту та зв'язку України подасть доопрацьований План використання радіочастотного ресурсу на розгляд Уряду
    Опубликовано: 2006-04-07 15:40:00

    Міністерство транспорту та зв’язку України вважає безпідставними звинувачення, які з’явились останнім часом, у зволіканні із затвердженням Плану використання радіочастотного ресурсу, що нібито гальмує видачу ліценцій для впровадження новітніх технологій.

    Реальна ситуація навколо затвердження Плану використання радіочастот, питань проведення конверсії радіочастот та розробки механізмів впровадження новітніх технологій, зокрема, WiMAX та UMTS, полягає у наступному.

    Які відомо, згідно з чинним законодавством, на підставі пропозицій та за участю Національної комісії з питань регулювання зв’язку, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Генерального штабу Збройних Сил України, інших зацікавлених осіб було розроблено План використання радіочастотного ресурсу України та подано на розгляд Кабінету Міністрів України.

    Кабінет Міністрів України, розглянувши План, повернув його у встановленому порядку до Мінтрансзв’язку на доопрацювання, з метою додаткового погодження з Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва. На сьогодні Держпідприємництво вже погодило зазначений документ без зауважень, і План використання радіочастот України буде подано до Кабінету Міністрів України.

    Відповідно до проекту плану, радіотехнологія широкосмугового радіодоступу стандарту IEEE 802.16 (WiMAX) внесена до переліку перспективних для впровадження в Україні радіотехнологій. Забезпечення цього потребує проведення низки підготовчих заходів, у тому числі Національна комісія з питань регулювання зв’язку має визначити умови використання смуг радіочастот, які планують виділити для зазначеної технології.

    Важливим етапом впровадження новітніх радіотехнологій є проведення вивільнення необхідного спектру радіочастот. Це потребує відповідного фінансування. Питання конверсії радіочастот, у частині розробки порядку залучення позабюджетних коштів, також відносяться до компетенції Національної комісії з питань регулювання зв’язку.

    Міністерство транспорту та зв’язку України постійно працює над активним впровадженням новітніх технологій та забезпеченням користувачів сучасними послугами зв’язку високої якості по всій території України.

     Інф. Міністерство транспорту та зв’язку України

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.