• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Галузь зв’язку нарощує обсяги послуг
    Опубликовано: 2006-04-07 12:41:00

    Протягом І кварталу 2006 року операторами усіх форм власності надано послуг зв`язку на 7,2 млрд. грн., що на 24 % більше, ніж за І квартал 2005 року, з них населенню – 2,9 млрд. грн. Споживання послуг зв’язку на одного жителя України зросло на 23% і склало 61,3 грн.

    Операторами зв’язку усіх форм власності сплачено податків, зборів та обов’язкових платежів до державного бюджету на суму майже 1.1 млрд.грн., що в 1,6 рази перевищує суми платежів аналогічного періоду минулого року, з них державними підприємствами зв’язку – 0,6 млрд. грн. або в 1,9 рази більше.

    З початку року на розвиток галузі зв`язку використано інвестицій на 23% більше, ніж за аналогічний період 2005 року – їх загальний обсяг становить 1.5 млрд. грн., з яких 60% забезпечувалось власними коштами підприємств, а 40% - коштами іноземних інвесторів та кредитами банків.

    Збудовано та введено понад 70,0 тис. номерів АТС, з них у сільській місцевості – понад 10,0 тис. номерів АТС, що в 1,4 рази перевищує обсяги І кварталу 2005 року.

    Щільність основних телефонів на 100 мешканців станом на 1 квітня 2006 року склала 25,2 од. проти 24,5 на 01.04.05.

    Прокладено та введено в експлуатацію цифрової транспортної мережі зв’язку на основі волоконно-оптичних ліній зв’язку та цифрових радіорелейних ліній.

    Завершено цифровізацію вторинної мережі на міжміському рівні.

    Прискореними темпами розвивалась мережа рухомого (мобільного) зв’язку, яка станом на 1 квітня 2006 року налічує 32,8 млн. абонентів, що у 2,1 рази більше, ніж станом на 01.04.05. Таким чином, 70% населення країни користується рухомим (мобільним) зв’язком.

    На мережах розповсюдження державних програм телебачення: введено в дію 9 нових передавачів, замінено -13, відновлено роботу одного передавача. Організовано трансляцію українських телевізійних програми через супутник “Amos- (“1+, міжнародна версія) та через супутник “Sirius- (ТРК “Гравіс”). Усього технічними засобами Концерну  РРТ забезпечується супутникове розповсюдження на Європейський регіон 18 телевізійних та 3 радіомовних програм.

    Станом на 1 квітня 2006 року охоплення населення України державними мережами телебачення становило: по УТ-1 - 94,5%, УТ-2 - 89,4%, УТ-3 – 83,1%.

    На сьогодні послугами Інтернет, з різною періодичністю, користується близько 8,5 млн. жителів України або понад 18 % населення. Надання послуг доступу до Інтернет забезпечено в усіх обласних центрах та багатьох районних центрах. Загальна кількість доменів другого рівня (домен .ua) збільшилась на 4,4 тис. доменів та досягнула 187,7 тисяч.

    Продовжувались роботи з впровадження нових технологій, послуг та розширення доступу до мережі Інтернет. У всіх обласних центрах та багатьох районних центрах України забезпечено надання послуги з доступу до мережі Інтернет. ВАТ „Укртелеком” продовжує роботи по впровадженню послуги високошвидкісного доступу до мережі Інтернет (хDSL) безпарольного та безпроводового доступу.

    Инф. STC.gov.ua

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.