• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Правління НАЕК «Енергоатом» визначило пріоритети діяльності Компанії на 2006 рік
    Опубликовано: 2006-04-05 10:17:00

    Вчора, 4 квітня, під головуванням президента ДП НАЕК «Енергоатом» Юрія Недашковського відбулося засідання правління Компанії, під час якого було обговорено основні підсумки роботи за минулий рік та окреслено завдання на поточний.

    У своїй доповіді перший віце-президент – технічний директор НАЕК «Енергоатом» Юрій Коврижкін проаналізував результати діяльності, відзначивши, що виробничий план, затверджений Мінпаливенерго, виконали всі атомні станції (на 101,6%), перевищивши позаторішні показники - 88 782 млн кВт електроенергії, що на 1 738 млн кВтг більше (на 2%), ніж за 2004 р.  Так само, як щодо відпуску товарної продукції до Енергоринку - 83 312 млн кВтг електроенергії, що на 1 478 млн кВтг більше (на 1,8%) ніж за 2004 р. (81 834 млн кВтг). Водночас було зазначено, що план, затверджений  Правлінням Компанії, було недовиконано (на 5,2%). Причиною цього, а також зниження коефіцієнту використання встановленої потужності на 6,4% у порівнянні з 2004 роком, стали диспетчерські обмеження, у зв’язку з якими АЕС України недовиробили 4 млрд. 555 млн. КВт./год .

    Окремо йшлося про недоліки, працювати над виправленням яких належить вже найближчим часом. Зокрема було відзначено недостатню роботу Дирекції та адміністративно-технічного персоналу атомних станцій з профілактики порушень у роботі енергоблоків. У зв’язку з цим Дирекції з нагляду за безпекою доручено провести всебічний аналіз порушень за минулий рік, зокрема тих, що сталися через помилки персоналу.

    Втім, зростання кількості порушень у роботі обладнання спричинено не лише діями з його боку, а й запровадженням з 1 липня 2005 року нових, значно жорсткіших норм, означених у Положенні про порядок розслідування і обліку порушень у роботі атомних електростанцій.

    Відтак керівникам Дирекції та відокремлених підрозділів Компанії рекомендовано спрямувати зусилля на підвищення ефективності використання встановленої потужності за рахунок скорочення тривалості ремонтів, високої якості їх проведення, скорочення невиробничих витрат і зниження рівня диспетчерських обмежень.

    Серед пріоритетів на поточний рік Правління Компанії визначило насамперед забезпечення виробництва електроенергії на рівні 91,008 млрд. кВтг, з планом відпустити до Енергоринку не менше 85, 379 млрд. кВтг. Належить також завершити обстеження технічного стану споруд та будівель енергоблока № 3 ХАЕС, розпочавши роботи з розробки техніко-економічного обґрунтування зведення третього і четвертого блоків ХАЕС.

    Одним з основних завдань на порядку денному є завершення будівництва і введення в експлуатацію першої черги Ташлицької гідроакумулюючої електростанції у складі Южноукраїнського енергокомплексу. Протягом року мають стати до ладу перший та другий гідроагрегати станції.        

    Міністерство палива та енергетики  України









    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.