• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Через стрімкий розвиток ШІ у світі рекордно зросли ціни на мідь
    Опубликовано: 2024-05-16 18:54:39

    Ф'ючерси на мідь досягли рекордного максимуму з квітня 2022 року, оскільки попит на кольоровий метал залишається високим на тлі активного будівництва центрів обробки даних і електрифікації світової економіки.

    Про це повідомляє CNBC.

    Зазначається, що ціни на мідь на Нью-Йоркській товарній біржі досягли 5,02 доларів за фунт. У 2024 році метал подорожчав більш як на 25%. При цьому, згідно з прогнозами Bank of America (BofA), попит на мідь з боку виробників електромобілів та транспортного сектора загалом збільшиться приблизно на 5% цього року.

    "Попит на мідь вважається показником економічного здоров'я, оскільки метал є ключовим чинником екосистеми енергетичного переходу. Це невід'ємна частина виробництва електромобілів, електромереж та вітряних турбін, особливо в умовах електрифікації світової економіки", - пише видання.

    Мідь також є критично важливим матеріалом для кабелів, що використовуються в центрах обробки даних, зростання кількості яких стимулює попит на червоний метал, особливо у зв'язку зі зростанням популярності штучного інтелекту.

    "Оскільки попит на електромобілі все ще зростає, хоч і повільнішими темпами, акцент змістився у бік міді, необхідної для будівництва центрів обробки даних", — йдеться у повідомленні BofA.

    Міжнародна дослідницька група з міді (ICSG) знизила прогнози профіциту пропозиції цього металу в цьому році через нижчі, ніж очікувалося, обсяги видобутку.

    Прогноз зростання виробництва міді на 2024 рік знижено до 0,5% порівняно із зростанням на 3,7%, як прогнозувалось ICSG у жовтні 2023 року. В основному це пов'язано з повільнішим, ніж очікувалося, нарощуванням виробництва, затримками із введенням в експлуатацію проєктів та переглядом прогнозів щодо обсягу виробництва від основних виробників.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.