• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЕКУ відновлює цільовий імпорт електроенергії для підприємств
    Опубликовано: 2024-05-15 18:49:59

    Державний енерготрейдер АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ) відновлює цільовий імпорт електроенергії для промислових споживачів, які прагнуть зменшити тривалість планових обмежень енергопостачання.

    Про це повідомила пресслужба ЕКУ.

    Там нагадали, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 1127 від 27 жовтня 2023 року, у разі планових обмежень енергопостачання в Україні, такі заходи не розповсюджуються на підприємства, які закуповують імпортовану електроенергію.

    Для цього, її частка в конкретну годину споживання має становити не менше 30% (у період з жовтня до квітня – не менше 50%).

    Зазначається, що у зв’язку з дефіцитом електроенергії в енергосистемі, наразі ЕКУ веде перемовини щодо укладення договорів на цільовий імпорт з великими промисловими споживачами.

    Одночасно з цим ЕКУ продовжує збільшувати обсяги імпорту електроенергії з ЄС для підтримки енергосистеми.

    У травні компанія додатково розпочала імпорт електроенергії із ще однієї країни – Польщі. Таким чином, ЕКУ нині постачає її із чотирьох країн ЄС – Румунії, Словаччини, Угорщини та Польщі.

    Як повідомлялося, в квітні компанія збільшила імпорт в 1,5 рази, щоб забезпечити потреби енергосистеми і своїх споживачів.

    За повідомленням НЕК «Укренерго», другий день поспіль фіксується рекордний обсяг імпорту електроенергії в Україну із Європи. У тому числі, ЕКУ 13 травня імпортував найбільший добовий обсяг електроенергії за весь час своєї комерційної діяльності.

    Попри це, через значний дефіцит електроенергії системний оператор був вимушений подовжити застосування графіків обмеження потужності для промислових споживачів. Сьогодні, 14 травня, графіки обмеження потужності для промислових споживачів будуть діяти з 16:00 до 07:00 15 травня.

    «ЕКУ здійснювала цільовий імпорт електроенергії своїм споживачам протягом осінньо-зимового періоду 2022-2023. Нині ми фіксуємо поновлення попиту на таку послугу і готові забезпечувати українські підприємства імпортною електроенергією, допомагаючи їм уникати збитків через переривання виробничих процесів», – зазначив Віталій Бутенко, генеральний директор ЕКУ.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.