• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Для військових виділили з резервного фонду 657 мільйонів: на що їх спрямують
    Опубликовано: 2024-01-24 18:57:15

    Кабінет міністрів України виділив із резервного фонду державного бюджету для задоволення термінових потреб військових бригад 657 мільйонів гривень. 10,7 млн призначено для Державної спеціальної служби транспорту, ще 10,524 млн – для Головного управління розвідки.

    Про це повідомили у Міністерстві оборони.

    Зазначається, що дані кошти Міноборони планує використати на придбання техніки та озброєння, оптичних і тепловізійних приладів, засобів зв'язку, виготовлення боєприпасів, а також на ремонт та обслуговування техніки, включаючи запасні та комплектуючі частини.

    Згідно з повідомленням, кожна бригада визначить свої потреби індивідуально, а розподіл коштів відбувається за принципами, які враховують активну участь військових частин у бойових діях, їх організаційну структуру та чисельність особового складу. Пріоритет надано військовим частинам, що беруть безпосередню участь у бойових діях.

    На даний момент Міноборони очікує на узгоджені потреби від кожної військової частини. Після цього Генеральний штаб проведе розрахунки, а Міноборони підготує запит до Міністерства фінансів для перерахування коштів.

    "Виділення коштів з резервного фонду спричинене змінами в адмініструванні "військового ПДФО" у 2024 році. Відтепер  10%  від частини військового ПДФО, яке зараховується у державний бюджет, автоматично повертатиметься військовим частинам пропорційно до сплаченого ними податку" прокоментував заступник Міністра оборони Юрій Джигир.

    Він додав, що оскільки цей механізм запрацює з лютого 2024 року, то уряд виділив кошти з резервного фонду для покриття "фінансового розриву" у січні, щоб забезпечити неперервність постачання необхідних ресурсів військовим.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.