• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У грудні 2023 року Мінфін залучив $5 млрд від міжнародних партнерів
    Опубликовано: 2023-12-28 10:30:38

    В останній місяць 2023 року Міністерство фінансів України залучило близько $5 млрд грантів та пільгового фінансування від міжнародних партнерів.

    Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

    "У грудні 2023 року до загального фонду Державного бюджету України надійшло близько $5 млрд зовнішнього фінансування. Грантові кошти, які надаються на безповоротних умовах, склали 11% із загального обсягу фінансової допомоги", - йдеться у повідомленні.

    Донорами у грудні 2023 року стали:

    Японія - $2,2 млрд (пільгове фінансування та гранти);
    ЄС - $1,6 млрд (пільгове фінансування);
    Міжнародний валютний фонд - близько $900 млн (пільгове фінансування);
    Норвегія - $190 млн (грант);
    Німеччина - $55 млн (грант);
    США - $50 млн (грант);
    Швейцарія - $20 млн (грант);
    Світовий банк - $8 млн (пільгове фінансування).

    Фінансування від уряду Японії складається з гранту на суму $52,4 млн в рамках проекту Світового банку "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE) та позики обсягом $900 млн через проєкт Світового банку "Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності" (INSPIRE).

    Також Японія спрямувала $180 млн гранту в рамках проєкту Світового банку "Екстрений проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України" (ARISE) та $1,086 млрд позики в рамках проєкту Світового банку  "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

    Кошти ЄС обсягом €1,5 млрд є останнім траншем в рамках масштабної програми макрофінансової допомоги (МФД+) у €18 млрд на 2023 рік.

    Фінансування від МВФ на суму близько $900 млн (663,9 млн СПЗ) від Міжнародного валютного фонду в рамках програми Механізму розширеного фінансування (EFF), Україна отримала в результаті  успішного другого перегляду програми EFF Виконавчою радою МВФ.

    Гранти від Норвегії, США та Швейцарії є частиною шостого додаткового фінансування в рамках проєкту  Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

    Грант €50 млн від KfW було залучено в рамках Програми державної підтримки "Доступні кредити 5-7-9%".

    Позика Світового банку на суму $8 млн є додатковим фінансуванням проєкту "Поліпшення охорони здоровʼя на службі у людей".

    Залучена міжнародна допомога спрямовується на фінансування пріоритетних соціальних видатків держбюджету, зокрема, на забезпечення оплати праці працівників секторів освіти та охорони здоров’я, гуманітарні потреби, а також забезпечення соціального захисту населення.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.