• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Білий дім звернувся до Конгресу із закликом про допомогу для України
    Опубликовано: 2023-12-05 10:07:01

    Якщо Конгрес США не ухвалить виділення коштів на допомогу Україні, це вдарить по ній на полі бою. Таке попередження висловила директорка Офісу менеджменту та бюджету Білого дому Шаланда Янг у листі лідерам Конгресу, передає Politico.

    Як пише видання, таким чином адміністрація президента США Джо Байдена сигналізує про те, що без додаткових грошей успіхи України у війні перебувають під загрозою.

    "Я хочу чітко пояснити: без дій Конгресу до кінця року у нас закінчаться ресурси для закупівлі додаткової кількості зброї і обладнання для України, а також для забезпечення обладнанням із військових запасів США. Немає чарівного джерела фінансування, щоб зустріти цей момент. У нас закінчилися гроші і майже закінчився час", – висловилася Янг.

    Лист із таким змістом було направлено спікеру Палати представників Майку Джонсону, лідеру меншості Гакіму Джеффрісу, а також лідеру демократів і лідеру республіканців у Сенаті Чаку Шумеру та Мітчу МакКоннеллу.

    За словами чиновниці Білого дому, Пентагон використав 97% із 62,3 млрд доларів, які він отримав для України станом на середину листопада. А Держдеп США вичерпав усі 4,7 млрд доларів.

    "Наші пакети допомоги у сфері безпеки вже стали меншими, а поставки допомоги стали більш обмеженими. Якщо наша допомога припиниться, це викличе значні проблеми для України", – написала вона.

    Янг вказала, що допомога українським військовим запобігає ширшій війні, яка може втягнути США в прямий конфлікт з Росією, якщо президент РФ Володимир Путін досягне успіху, а потім атакує країну НАТО.

    Вона також нагадала, що підтримка України зміцнює американську економіку та створює робочі місця. Значна частина грошей, які Конгрес схвалив для України, ніколи не залишала США: кошти йшли на поповнення військових запасів, щоб замінити зброю та обладнання, які були відправлені до Києва.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.