• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Український бізнес зможе самостійно імпортувати електроенергію
    Опубликовано: 2023-12-01 18:51:10

    Уряд України надав можливість промисловим споживачам імпортувати електроенергію для стабільного функціонування у разі можливого дефіциту генеруючих потужностей.

    Про це повідомляє Міністерство економіки.

    За словами міністра економіки України Юлія Свириденко, вітчизняний бізнес може імпортувати електроенергію з сусідніх країн, таких як Словаччина, Угорщина, Румунія, та Польща. Обсяг дозволеного імпорту становить 1700 МВт для України та Молдови.

    Згідно з повідомленням, ті підприємства, які імпортуватимуть електроенергію, не обмежуватимуться енергетичними відключеннями, якщо такі будуть введені для подолання дефіциту.

    Однак, у крайніх випадках, до них можуть застосовуватися аварійні відключення за спеціальними графіками, щоб уникнути аваріям в енергетичній системі.

    Непобутові споживачі можуть імпортувати електроенергію, а обсяг імпорту повинен становити 50% фактичного споживання у період жовтень-квітень та 30% у травень-вересень для уникнення відключень.

    Попри те, що РФ досі не почала масових ударів по енергооб'єктах України, все одно цієї зими зберігається ризик енергетичного терору з боку Росії.

    Додамо, Кабінет міністрів вирішив не застосовувати відключення від електроенергії споживачів, що отримують її з-за кордону. Відповідне положення про особливості імпорту електроенергії в умовах воєнного стану було затверджене 27 жовтня.

    Як нагадував міністр енергетики Герман Галущенко, в січні уряд вже ухвалював подібне рішення, але воно стосувалося лише тих підприємств, які споживають лише імпортовану електроенергію. Воно діяло до кінця квітня.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.