• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Допомога на 50 млрд євро: у ЄС заявляють, що всі члени блоку підтримують виділення коштів Україні
    Опубликовано: 2023-12-01 10:26:22

    Жодна країна ЄС не заперечує пропозицію Європейської комісії щодо підтримки України на 50 млрд євро. Про це заявив єврокомісар із питань фінансів Йоганнес Ган, передає Sky News.

    Як пише ЗМІ, єврочиновник розповів про ці плани під час брифінгу.

    Наразі уряди країн Європейського Союзу торгуються щодо перегляду довгострокового бюджету, після того, як Єврокомісія запропонувала членам блоку виділити додаткові кошти до спільного бюджету, більшість з яких – для України.

    "Центральне – це підтримка України. Це ніхто не заперечує, навіть за масштабом", – висловився Ган.

    Фінансування для України в розмірі 50 млрд євро, яке планує виділити ЄС, розраховане на 2024-2027 роки.

    Як зазначала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, така допомога має забезпечити передбачуване фінансування України на шляху до Європейського Союзу.

    Однак у перерахунку на один рік ця підтримка менша, ніж 18 млрд євро фінансової допомоги, яку ЄС виділяв на 2023 рік.

    Рішення щодо перегляду бюджету ЄС очікується у грудні й вимагає одностайності серед союзників. Однак Reuters писало, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан виступив проти надання допомоги Україні на 50 млрд євро. А його словацький колега Роберт Фіцо послався на корупцію, висловлюючи застереження щодо нової фінансової підтримки Києва.

    Своєю чергою  єврокомісар Йоганнес Ган говорив, що Угорщина одноосібно не зможе заблокувати збільшення бюджету ЄС. За його словами, Єврокомісія має обхідні шляхи для затвердження бюджету.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.