• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Європейський інвестиційний банк відкриє офіс у Києві
    Опубликовано: 2023-11-28 18:49:35

    Європейський інвестиційний банк оголосив про відкриття регіонального представництва у Східній Європі. Його буде розміщено в будівлі представництва ЄС у Києві.

    Про це повідомила пресслужба представництва ЄС в Україні.

    Зазначається, що 27 листопада президент ЄІБ Вернер Хойєр та віцепрезидентка Тереза Червінська приїхали до Київа для відкриття регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи за участю амбасадорки ЄС в Україні Катаріни Матернової та представників українських міністерств.

    "Наш візит до України, як банку ЄС, є свідченням непохитної підтримки, особливо в умовах безперервних нападів і звірств Росії. З самого початку російського вторгнення ми працювали з українською владою, щоб сприяти проєктам реконструкції, підтримуючи дивовижну стійкість країни. З відкриттям нашого регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи в Києві ми хочемо підкреслити нашу посилену відданість: супроводжувати Україну на її європейському шляху", - заявив Хойєр.

    Також  27 листопада, відбулася зустріч прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та президента Європейського інвестиційного банку Вернера Хойєра.

    Шмигаль привітав відкриття представництва ЄІБ у країнах Східної Європи з офісом у Києві.

    Крім того, сторони обговорили чинні та нові проекти з відновлення. Прем’єр-міністр зауважив, що Уряд активно співпрацює з ЄІБ у сферах відновлення інфраструктури, енергетики, теплопостачання.

    «Дякуємо за фінансову допомогу, зокрема створення дієвих інструментів для повоєнного відновлення. ЄІБ одним із перших міжнародних фінансових організацій у березні 2022 року надав фінансову підтримку до держбюджету. Загалом Європейський інвестиційний банк акумулював для нашої держави понад 7,5 млрд євро. Високо цінуємо активну роль ЄІБ у підтримці України», — підкреслив Шмигаль.

    Він також висловив вдячність за послідовну роботу з громадами та реалізацію муніципальних проектів з відновлення.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.