• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Передостанній транш цьогоріч: ЄС надав Україні ще 1,5 млрд євро
    Опубликовано: 2023-11-23 10:26:45

    Європейський Союз надав Україні новий транш макрофінансової допомоги в 1,5 млрд євро. Про це 22 листопада повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

    Вона зазначила, що допомога Україні від ЄС сягнула 85 млрд євро.

    Своєю чергою премʼєр-міністр України Денис Шмигаль поінформував, що  загальна бюджетна підтримка з боку Євросоюзу цьогоріч уже становить понад 16,5 млрд євро.

    “Це допомагає нам зберігати економічну стійкість в умовах повномасштабної війни”, – додав він.

    А в Міністерстві фінансів зауважили, що останній транш макрофінансової допомоги на 2023 рік Україна отримає до кінця грудня при виконанні умов структурної політики, які було погоджено сторонами.

    Наприкінці 2022 року Європейський Союз ухвалив рішення щодо виділення 18 млрд євро макрофінансової допомоги для України.

    Перший транш на 3 млрд євро Україна отримала у січні, а з березня щомісяця надходять по 1,5 млрд євро. Погасити пільгові кошти необхідно протягом 35 років, починаючи з 2033-го.

    Кредит Україна отримує за виконання узятих зобов’язань. Як пояснювала віцепрем'єр-міністерка з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина, ці вимоги стосуються питань верховенства права та протидії корупції, фінансових моментів, фіскальної політики, а також економічних заходів, які вживає Україна, щоб акумулювати кошти в держбюджет.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.