• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кабмін затвердив порядок здачі теоретичного екзамену без навчання в автошколі
    Опубликовано: 2023-11-13 10:23:25

    Уряд затвердив новий порядок, який дає українцям можливість складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов'язкового навчання в автошколі.

    Про це повідомив міністр МВС Ігор Клименко.

    Згідно з повідомленням, майбутні водії тепер мають можливість обрати: вивчати правила дорожнього руху в автошколі або самостійно опановувати теорію, а для складання теоретичного іспиту досить звернутися до будь-якого зручного сервісного центру МВС. З часом така послуга стане доступною і через ЦНАП.

    Клименко зазначив, що ці нововведення охоплюють і проєкт "Автошколи для осіб з інвалідністю".

    Зазначається, що зміни набудуть чинності з дня офіційного оприлюднення.

    Нагадаємо, в липні Верховна рада прийняла в цілому законопроєкт №7354, дозволивши майбутнім водіям самостійно готуватись до теоретичного іспиту з отримання водійського посвідчення.

    Також уряд України вніс зміни до двох постанов №340 "Про затвердження положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами" та №1388 "Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстраці), зняття з обліку автомобілів", що регулюють порядок отримання посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, де зазначено, що практичний іспит буде проводитися виключно в умовах дорожнього руху на маршрутах, які визначають територіальні сервіснім центри МВС.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.