• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Британія ввела санкції проти золотодобувного та нафтового секторів РФ
    Опубликовано: 2023-11-09 10:34:25

    Міністерство закордонних справ Великої Британії оголосило про введення 29 нових санкцій, які спрямовані проти фізичних та юридичних осіб, що працюють у російському золотодобувному, нафтовому та стратегічному секторах та підтримують їх.

    Про це повідомляє пресслужба уряду Сполученого Королівства.

    Санкції стосуються найбільшого російського золотопереробного заводу і міжнародних мереж, що підтримують золотодобувну, нафтову та фінансову промисловість Росії.

    Також під санкції потрапили російські олігархи і треті країни, що підживлюють доходи Росії від війни. Повідомляється, що дані санкції спрямовані на те, щоб заблокувати Росії можливість ухилятися від міжнародних санкцій.

    В уряді Британії зазначають, що ринки золота та нафти Росії мають тісні зв’язки з Кремлем і є важливими джерелами доходу для його незаконного вторгнення в Україну. Золото є значним джерелом доходу для військових зусиль Росії – одне з найвищих за вартістю після нафти та газу.

    Під обмеження потрапили дві найбільші російські виробники золота Nord Gold PLC і Highland Gold Mining Limited разом із російськими олігархами Владиславом Свібловим і Костянтином Струковим. 

    Під санкції потрапила і мережа, що базується в Об’єднаних Арабських Еміратах, відповідальна за переведення в Росію доходів від золота на суму понад $300 млн, - Paloma Precious DMCC, а також головна особа, що стоїть за компанією - Говард Джон Бейкер.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.