• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄІБ виділить Україні €450 мільйонів на проєкти відновлення критичної інфраструктури
    Опубликовано: 2023-11-03 10:08:21

    Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) планує виділити Україні фінансування на два проєкти відновлення. Перші два транші по 100 мільйонів євро, з передбачених 450 мільйонів можуть бути затверджені вже до кінця 2023 року.

    Про це повідомляє  пресслужба Мінвідновлення.

    Зазначається, що кошти будуть розподілені між двома проектами.

    Перший - Ukraine Recovery III FL (€250 млн). Цей проєкт спрямований на фінансування критично важливої соціальної та міської інфраструктури, включаючи відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії, і будівництво нової базової інфраструктури для забезпечення гідних умов життя для переміщених осіб та приймаючих громад.

    Другий - Ukraine Water Recovery FL (€200 млн). Цей проєкт спрямований на фінансування інвестицій у критично важливу водну інфраструктуру в районах, які безпосередньо постраждали від війни або в яких проживає значна кількість ВПО. Це включає відновлення водопостачання та водовідведення, а також заходи, спрямовані на подолання наслідків руйнування Каховської дамби.

    Повідомляється, що гроші виділяються в рамках співпраці ЄІБ з Україною, передбаченої у меморандумі, підписаному 21 червня 2023 року у Лондоні під час конференції URC 2023.

    Згідно з документом, Україна отримає близько €840 млн кредитних коштів на реалізацію пріоритетних проєктів відновлення інфраструктури. Також ЄІБ профінансує розвиток цифрової трансформації та посилення кібербезпеки.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.