• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Данія передасть Україні пакет військової допомоги на €500 мільйонів
    Опубликовано: 2023-10-30 20:32:41

    Уряд Данії вирішив відправити Україні новий пакет військової допомоги на суму 3,7 мільярда крон (близько 500 мільйонів євро в еквіваленті). Про це йдеться у повідомленні датського Міністерства оборони.

    До пакету допомоги, що фінансується у співпраці з Німеччиною, увійшли артилерія, БМП-2, танки Т-72ЕА, а також броньовані ремонтно-евакуаційні машини. Зокрема, з власних запасів датської армії передбачено постачання 155-міліметрових артилерійських боєприпасів. Кількісні ж показники не наводяться.

    Як зазначають у данському Міноборони, це техніка та боєприпаси, які затребувані Україною та мають вирішальне для неї значення у підтримці бойової могутності на суші. Цей пакет також забезпечує підтримку Комплексного пакету допомоги НАТО та спільних закупівель артилерійських боєприпасів Євросоюзом.

    "Я зустрівся зі своїм українським колегою у вівторок у Києві і отримав оновлену інформацію про ситуацію в Україні, зокрема про її потреби у боротьбі з російським вторгненням. Саме на основі переговорів з українцями, що тривають, було складено 13-й всеосяжний пакет допомоги від Данії", - заявив міністр оборони Троельс Лунн Поульсен.

    За словами міністра закордонних справ Ларса Льокке Расмуссена, новий пакет допомоги підтверджує, що Україна може розраховувати на "непохитну підтримку Данії у боротьбі за свободу", і посилає важливий сигнал як Україні, так і Росії про те, що її увага до цієї війни зберігається, незважаючи на те, що "більша частина уваги світу в ці дні спрямована на Ізраїль та Палестину".

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.