• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Україні та Литві запрацювала угода про взаємне визнання посвідчень водія: їх видаватимуть без іспитів
    Опубликовано: 2023-10-25 20:18:54

    22 жовтня набула чинності угода між урядами України та Литви, що дозволяє обмінювати посвідчення водія за спрощеною процедурою. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

    Таким чином, відтепер українці можуть отримати литовське посвідчення без складання теоретичних і практичних іспитів. Щоб скористатись послугою в Литві, потрібно звернутися до філій державного підприємства REGITRA у Литві.

    Аналогічна процедура доступна й для громадян Литви, які проживають в Україні. Для отримання послуги слід звернутися до сервісних центрів МВС.

    Угоди про взаємне визнання та обмін посвідчень водія за спрощеною діють ще з чотирма країнами – Італією, Туреччиною, Іспанією та ОАЕ. В МВС планують і надалі налагоджувати співпрацю з іноземними урядами та розширювати цей список.

    Нагадаємо, що український Кабінет міністрів схвалив зазначену міжурядову угоду з Литвою 5 травня. Наприкінці травня Клименко в Брюсселі підписав документ разом з міністром внутрішніх справ Литви Агне Білотайте.

    Зазначимо також, що минулого місяця Кабмін запровадив проведення практичного іспиту на право керування транспортом категорій A1, А та В1 виключно на майданчиках для навчання з початкового керування, а категорії В - виключно в умовах дорожнього руху.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.