• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Селищ міського типу більше не буде: президент підписав закон
    Опубликовано: 2023-10-25 10:18:26

    Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає ліквідацію статусу селищ міського типу.

    Відповідна інформація розміщена в картці законопроєкту №8263.

    Зазначається, що документ було повернуто до Верховної Ради з підписом президента у вівторок, 24 жовтня.

    Парламент підтримав законопроєкт "Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою" в другому читанні 28 липня. Тоді документ набрав 262 голоси "за".

    Передбачається, що всі населені пункти зі статусом селища міського типу стануть селищами.

    Також серед іншого закон вводить нове поняття поселення як компактного місця проживання людей за межами населеного пункту, яке не має сталого складу населення та не віднесене до категорії населеного пункту. Нові населені пункти можуть утворюватися на основі таких поселень.

    У документі прописано, що найменування та перейменування населених пунктів здійснює Верховна Рада. Однак нововведенням стала заборона на однакові найменування населених пунктів у межах одного району.

    Крім того, встановлено, що населений пункт може бути ліквідований у разі відсутності у ньому зареєстрованих (задекларованих) місць проживання (перебування) людей протягом трьох років із моменту зняття з реєстрації останнього мешканця. Також прописано, що населені пункти ліквідуються, якщо їх повністю включають до складу іншого населеного пункту.

    Ці зміни набудуть чинності через три місяці з дня офіційного опублікування закону.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.