• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Для України – 61 млрд доларів. Байден подав до Конгресу запит на фінансування
    Опубликовано: 2023-10-23 10:15:33

    Президент США Джо Байден подав до Конгресу запит щодо, зокрема, фінансування допомоги Україні й Ізраїлю та зміцнення безпеки американських кордонів. Загалом ідеться про 106 млрд доларів, повідомляє Reuters.

    Якщо Конгрес підтримає виділення коштів, близько 14,3 млрд доларів у 2024 фінансовому році буде виділено Ізраїлю. Значна частина із цих грошей буде спрямована на підтримку систем протиповітряної та протиракетної оборони країни та інші закупівлі зброї.

    Також Байден хоче отримати понад 9 млрд доларів на гуманітарну допомогу, зокрема для Ізраїлю та Гази, де населення стикається з гуманітарною кризою.

    Крім того, пропозиція включає 13,6 млрд доларів на охорону кордонів США для боротьби з великою кількістю іммігрантів з Латинської Америки та Карибського басейну, а також 4 млрд доларів на військову допомогу та державне фінансування, призначене для протидії програмам Китаю в Азії.

    Однак найбільша частка фінансування, 61,4 млрд доларів, буде для України. Запит включає поповнення військового обладнання країни, надання допомоги в сфері економіки й безпеці й підтримку біженців у Сполучених Штатах.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.