• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • 65% підпріємців планують відкривати вакансії у 2024 році: яких фахівців не вистачає
    Опубликовано: 2023-10-19 15:05:26

    Європейська Бізнес Асоціація в партнерстві з експерткою з аналітики ринку праці Тетяною Пашкіною, провели дослідження ринку праці, аби визначити чи змінились і як основні тенденції під час воєнного стану щодо персоналу, якими є заплановані зміни в контексті підвищення/скорочення зарплат на 2024, яким є ставлення до дистанційної роботи, плани компаній по відношенню до працівників, що перебувають за кордоном тощо.

    Зокрема, представники бізнесу відмітили, що у 2023 році в їх компаніях відбулись такі основні зміни:

    76% респондентів повідомили про підвищення рівня заробітної плати;
    51% респондентів повідомили про збільшення функціоналу та найм нових працівників;
    21% респондентів повідомили про замороження бюджетів на розвиток, навчання та утримання персоналу;
    8% респондентів повідомили про скорочення персоналу;
    4% респондентів проінформували про замороження бонусів та преміальних виплат;
    1,5% респондентів проінформували про зменшення рівня заробітної плат.

    Водночас, компанії продовжують підтримувати своїх працівників. Майже всі компанії виплачують у повному обсязі зарплати (97%), більшість також виплачують бонуси та премії (85%), половина надає психологічну підтримку працівникам (53%) і майже половина організовує освітні курси для працівників (47%).

    Серед менш популярних речей – сплата податків за працівників, котрі перебувають за кордоном, міжнародні програми медичного страхування для працівників, компенсації електроенергії / інтернету / частини витрат на оренду житла.

    На запитання щодо змін у 2024 по відношенню до персоналу компанії заявили про: збільшення рівня заробітної плати (72% респондентів); збільшення кількості працівників (41% респондентів); збільшення бюджетів на навчання та розвиток (32% респондентів); вихід на інші ринки та пошук нових партнерів (30% респондентів); перерозподіл функцій працівників у бік мультифункціональності ( 10% респондентів).

    У планах більшості бізнесів на наступний рік – розширення штату. Так, 65% бізнесів планують відкривати вакансії у 2024 році. До речі, більше 80% бізнесів не планують скорочувати чисельність персоналу (можливим є скорочення у 5%).

    93% учасників дослідження підтвердили, що в їх компаніях у 2024 році заплановано підвищення рівня заробітної плати. Важливо зазначити, що 29% HR спеціалістів відмітили, що в їх компаніях планується збільшення рівня заробітної плати на 10 - 15%, 12% HR спеціалістів відмітили, що планується збільшення рівня заробітної плати на 5 -10%, 10% HR спеціалістів відмітили, що в їх компаніях планується збільшення рівня заробітної плати на 15-20% і лише 2% респондентів написали, що заплановано збільшення рівня зарплати на більше ніж 20%.

    Для інформації щодо зарплат у 2023: 47% компаній мали підвищення рівня заробітної плати на 10-15%. 26% мали підвищення рівня заробітної плати на 15-20%. 8% - більше ніж на 20%. 8% - менше ніж на 10%.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.