• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна залучила для розмінування територій вже пів мільярда євро
    Опубликовано: 2023-10-16 10:05:12

    З урахуванням всіх пакетів підтримки Україна залучила близько 500 млн євро для розмінування земель і деокупованих територій. Джерелом частини коштів стали українські союзники. 100 млн євро надала Швейцарія, близько 20 млн євро - Норвегія, 12,5 млн євро - Швеція, 5 млн євро - Хорватія, 2 млн євро - Австрія, по 1,5 млн євро надали Іспанія та Словенія.

    Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

    За його словами, Україна підписала з Хорватією угоду про співпрацю у сфері розмінування. Вона включає очищення земель, роботу з населенням, навчання українських саперів та розвитку виробничих потужностей.

    Шмигаль додав, що отримані кошти будуть спрямовані на закупівлю засобів обстеження територій та розмінувальної техніки, а також – для екіпірування саперів.

    "Крім того, додаткова допомога надійде у вигляді обладнання та експертної підтримки", — відзначив Шмигаль.

    Зауважимо, з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, підрозділи командування Сил підтримки Збройних Сил України здійснили розмінування та очищення від вибухонебезпечних предметів на понад 9 992 гектарах сільськогосподарських угідь і знешкодили 120 846 вибухонебезпечних предметів.

    З початку року урядові та неурядові оператори провели обстеження понад 200 тисяч гектарів сільськогосподарських земель, які були визначені для першочергового розмінування. Понад 120 тисяч гектарів цих земель вже використовуються аграріями.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.