• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна отримала від Єврокомісії ще €1,5 млрд допомоги
    Опубликовано: 2023-09-25 15:10:35

    Європейська комісія 22 вересня виплатила Україні ще 1,5 мільярда євро в рамках Пакету макрофінансової допомоги, загальна сума якого становить 18 мільярдів євро. Разом з сьогоднішнім траншем Україна цьогоріч вже отримала 13,5 мільярдів євро.

    Про йдеться на сайті Єврокомісії.

    Згідно з повідомленням ЄК, ці кошти підуть на виплати зарплат та пенсій, оплату житла для ВПО, а також допоможуть підтримати роботу основних державних структур, таких як лікарні та школи.

    У повідомленні йдеться про те, що дана допомога дозволить Україні забезпечити макроекономічну стабільність і відновити критичну інфраструктуру, таку як енергетична інфраструктура, системи водопостачання, транспортні мережі, дороги та мости зруйновані Росією.

    "Ця швидка та гнучка допомога адаптована до потреб країни, а також сприяє трансформаційним реформам в Україні. Наше зобов’язання підтримувати Україну непохитне, і ми продовжуватимемо відігравати свою роль у відбудові сучасної та процвітаючої країни",  - сказала президент Єврокомісії Урсула  фон дер Ляєн.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.