• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЄІБ може виділити 220 мільйонів євро на відновлення інфраструктури України
    Опубликовано: 2023-09-21 20:29:10

    Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) розглядає можливість надання близько 220 млн євро на відновлення інфраструктури України.

    Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

    За словами Агентства, кошти у розмірі близько 220 млн євро підуть на відновлення доріг і мостів.

    Під час зустрічі з представниками ЄІБ голова Агентства Мустафа Найєм та керівник Групи управління проєктами Вадим Ноздря обговорили прогрес реалізації спільних проєктів. Зокрема, проєкт розвитку трансʼєвропейської транспортної мережі, який стосується будівництва та ремонту доріг у шести регіонах України.

    "Відповідно до угоди, підписаної у червні 2023 року, ЄІБ надав понад 50 млн євро грантових коштів ЄС, доступних в межах Інвестиційної платформи сусідства Європейського Союзу (NIP), на закупівлю модульних мостів. Це тимчасові споруди, "швидка допомога" для регіонів, які найбільше постраждали від російської агресії. Вони поліпшать логістику між населеними пунктами і регіонами", - йдеться у повідомленні.

    Окрім ЄІБ, який є одним із ключових міжнародних партнерів України у відновленні критичної інфраструктури, Агентство також співпрацює зі Світовим банком, USAID, а також Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР).

    Зазначається, що це найбільші міжнародні партнери, з якими Агентство працює над чотирма пріоритетними напрямами: прифронтова інфраструктура, зруйноване війною житло, пункти пропуску на кордонах і дороги до них, критична інфраструктура - вода, енергетика, мости.

    Інф. epravda.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.