• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • США оголосили про допомогу Україні ще більш як на $1 мільярд: що до неї входить
    Опубликовано: 2023-09-08 08:50:39

    США виділять ще близько 1,08 мільярдів доларів різної допомоги, призначеної для України. Про це повідомляється на сайті Державного департаменту США за підсумками візиту його керівника Ентоні Блінкена до Києва 6 вересня, під час якого він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та своїм колегою Дмитром Кулебою.

    Зокрема, 175 мільйонів доларів із зазначеної суми становить новий, 46-й пакет військової допомоги з запасів Міністерства оборони США. До нього, нагадаємо, входять компоненти системи ППО, боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), артилерійські снаряди, системи зв'язку, а також танкові снаряди зі збідненим ураном.

    100 мільйонів доларів підуть на підтримку довгострокових військових потреб України, а ще 90,5 мільйонів – на гуманітарну допомогу у розмінуванні територій.

    Водночас значно більша сума - 300 мільйонів доларів - передбачена на підтримку зусиль правоохоронних органів з відновлення та підтримки правопорядку на звільнених територіях, включаючи міста, які зазнають постійних обстрілів з боку Росії.

    206 мільйонів доларів буде направлено у вигляді гуманітарної допомоги для надання критично важливої підтримки українцям як усередині країни, так і тим, хто виїхав до сусідніх країн, включаючи їжу, воду і житло.

    Крім того, повідомляється, що США передадуть 5,4 мільйона доларів у вигляді конфіскованих активів олігархів для підтримки реінтеграції та реабілітації ветеранів.

    Ще 203 мільйони доларів американська влада направить на підтримку прозорості та підзвітності установ в Україні, підтримку ключових реформ, пов'язаних із боротьбою з корупцією, забезпеченням верховенства закону та правосуддя, а також на нарощування потенціалу з розслідування та судового переслідування за військові злочини, скоєні Росією.

    Ці гроші також підуть на цифровізацію зусиль щодо відновлення країни шляхом покращення та закріплення прозорості закупівель в інфраструктурних проектах, управління сферою охорони здоров'я для підтримки відновлення життєво важливих послуг у рамках економічного відновлення України, а також зміцнення практики управління держфінансами відповідно до міжнародних стандартів.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.