• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В Міненерго очікують, що Україна пройде зимовий сезон без відключень світла
    Опубликовано: 2023-08-23 09:51:07

    Міністр енергетики Герман Галущенко впевнений, що енергосистему підготують достатньо, аби Україна стабільно пройшла зимовий сезон та без відключень електроенергії.

    Про це повідомила пресслужба відомства.

    У разі екстрених ситуацій відповідні установи готові забезпечити швидке реагування, аби попередити відключення е/е або швидко відновити постачання.

    "Але не виключені наслідки ворожих терористичних атак, які ми не можемо прогнозувати. Мета ворога – досягти блекауту в Україні. Минулої зими ми багато чому навчилися з погляду утримання енергосистеми, але удари ворога можуть бути модифіковані", — зауважив Галущенко.

    В разі відсутності нових серйозних пошкоджень через обстріл Міненерго не планує запроваджувати обмеження у подачі електроенергії споживачам.

    "Якщо і будуть відключення світла, то вони будуть наслідком атак на нашу енергосистему і матимуть тимчасовий характер", — додав міністр.

    В "Укренерго" також вважають, що не варто очікувати на невідворотність відключень світла взимку. Фахівці працюють над тим, щоб мінімізувати ризики, однак прораховують і найгірші сценарії.

    Водночас українців закликають ощадливо ставитися до споживання і зараз, оскільки кондиціонери та інші електроприлади призводять до різкого зростання навантаження на енергосистему вечорами. Через це енергетикам необхідно вмикати додаткові блоки електростанцій, які були б у ремонті.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.