• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна імпортує електроенергію з трьох країн
    Опубликовано: 2023-08-19 10:03:48

    Україна у понеділок здійснює імпорт електроенергії зі Словаччини, Польщі та Молдови упродовж всієї доби з максимальною потужністю до 850 МВт в окремі години. Експорту немає.

    Про це заявили в "Укренерго".

    У держкомпанії також прозвітували, що у неділю, 13 серпня, максимум споживання був найменший з початку серпня.

    "Максимум споживання був на 6,8% нижчий у порівнянні з показниками попередньої неділі та на 4% менший за вечірній максимум у робочий день п’ятницю 11 серпня.

    Зменшення піку споживання пов’язано як зі зниженням температури (з 27,1˚С 6 серпня до 20,6˚С 13 серпня), так і з більш розподіленим впродовж доби графіком використання потужних побутових приладів, що характерно для вихідних. Але вже з понеділка метеорологи прогнозують нове посилення спеки", - йдеться у повідомленні.

    В "Укренерго" закликають ощадливо споживати електроенергію:

    охолоджувати приміщення не нижче 23˚С;
    вимкнути потужні електроприлади або користуватися ними по черзі;
    переносити користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;
    вимикати світло, коли виходите з приміщення.
    Водночас через нічну атаку було знеструмлено близько 2 тис споживачів в Одеській області. Світло споживачам вдалося повернути через 1,5 години після знеструмлення.

    Крім цього, через негоду є знеструмлення у 2 населених пунктах в Чернігівській області України, відновлення живлення триває. Через бойові дії загалом знеструмлено 418 населених пунктів.

    "Ремонти все ще тривають на великій кількості енергоблоків, тому можливості виробництва електроенергії обмежені, особливо у вечірні години", - звітують у відомстві.

    Інф. epravda.com.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.