• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • 12 тижнів до опалювального сезону: чи готова енергомережа до наступної зими
    Опубликовано: 2023-07-21 09:42:17

    До початку нового опалювального сезону в Україні залишилося лише 12 тижнів. Ремонтні бригади енергетиків намагаються зробити все можливе, щоб забезпечити взимку стабільну роботу енергомереж та надійність електропостачання споживачам, оскільки половина всієї енергосистеми України постраждала внаслідок обстрілів російських окупаційних військ.

    Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

    За його словами, підготовка енергосистеми до зими зараз складається з кількох ключових елементів стійкості та безпеки. Над їхньою реалізацією працює "Укренерго", енергетичні компанії та військові.

    В першу чергу, перед ремонтними бригадами стоїть завдання відновити пошкоджені енергоблоки і підстанції.

    За словами Кудрицького, 80-90% обладнання, яке було потрібно для ремонту вже законтрактоване. Воно було отримане завдяки допомозі міжнародних партнерів, які надали 1 млрд доларів кредитів та грантів на відновлення енергетики країни.

    Він наголосив на необхідності економити електроенергію та використовувати її ощадливо, оскільки це допоможе зменшити навантаження на енергосистему.

    Енергетики також мають укріпити об’єкти енергосистеми після відновлення, щоб зменшити ймовірність руйнування від дронів чи ракет. Цей процес триває.

    Важливим фактором безпеки є з’єднання української енергосистеми з Європою.

    "Ми є частиною європейської мережі. І при потребі можемо імпортувати електроенергію з Європи, щоб підтримати баланс всередині України", - додав Кудрицький.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.