• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Іпотека «єОселя»: названо кількість українців, які зможуть скористатися програмою до кінця року
    Опубликовано: 2023-07-19 18:00:49

    До кінця 2023-го року придбати житло за програмою "єОселя" зможуть 10 тисяч українців. Такий показник закладено в фінансовий план "Укрфінжитла", повідомила пресслужба компанії.

    Зазначається, що протягом червня програмою скористалися майже пів тисячі родин. Загальна сума виданих кредитів перевищила 722 млн гривен.

    "Червень став рекордним місяцем "єОселі" – доступні кредити на власне житло отримало найбільше родин від моменту старту програми. Вже в липні ми очікуємо отримати ще кращі показники", – сказав очільник правління "Укрфінжитла" Євген Мецгер.

    За його словами, залученого ресурсу вистачить ще додатково на 5-6 тисяч кредитних угод. Наразі триває робота, щоб збільшити цю цифру до планових 10 тисяч.

    Програма доступного кредитування "єОселя" запрацювала в жовтні 2022 року для надання іпотек під 3% кадровим військовим та правоохоронцям, медикам, працівникам освіти та науковцям.

    У грудні "єОселя" стала доступна в застосунку "Дія". Там можна подати заяву, а дані з 11 реєстрів "підтягуються" автоматично.

    Крім того, з 1 серпня поточного року програмою зможуть скористатися всі громадяни України. Однак для них ставка буде на рівні 7% річних.

    Для отримання іпотечного кредиту є такі критерії:

    бути громадянином України віком від 18 до 70 років;
    бути платоспроможним;
    не мати власного житла зовсім або ж володіти нерухомістю, яка: менше 52,5 кв м (додатково – 21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї) чи розташована в районі бойових дій або на тимчасово окупованій території;
    не перебувати під санкціями;
    не брати участь в інших подібних державних програмах.

    Термін кредитування становить до 20 років, а перший внесок – від 20% вартості житла.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.