• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Українські та турецькі компанії співпрацюватимуть у виробництві безпілотників
    Опубликовано: 2023-07-11 18:50:35

    Україна та Туреччина підписали меморандум про співпрацю у сфері стратегічних галузей промисловості та технологій, зокрема, у виробництві різних типів БпЛА.

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей України.

    Відповідний документ підписали у межах робочого візиту Президента України Володимира Зеленського до Турецької Республіки.

    Меморандум передбачає співпрацю у стратегічних галузях промисловості та технологій між компаніями двох держав, а також підтримку впровадження наявних і започаткування нових проектів у цих сферах.

    За словами міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександа Камишіна, одним з ключових напрямків співпраці є розвиток потужностей і можливостей виробництва різних типів БпЛА.

    Також документом передбачені напрямки співпраці у дослідженні й розробці в галузі автономних систем, космосу та в інших технологічних секторах стратегічних галузей промисловості двох країн.

    Зазначимо, Україна та Туреччина підписали рамкову міжурядову угоду про співпрацю у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях, що передбачає розширення виробництва в Україні ударних безпілотників Bayraktar TB2, ще в лютому, до початку повномасштабної війни.

    Після початку вторгнення РФ 24 лютого офіційні особи та представники Baykar призупинили перемовини у публічній площині. Згодом переговори відновилися, а Baykar Makina розказала як виглядатиме завод з виробництва безпілотників Bayraktar, котрий компанія планує побудувати в Україні.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.