• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У травні експорт ІТ-послуг з України зріс на 9,5% у порівнянні з минулим місяцем
    Опубликовано: 2023-07-04 18:27:42

    У травні обсяг експорту ІТ-послуг з України склав 590 млн доларів, що на 9,5% більше у порівнянні з попереднім місяцем.

    Про це повідомляє львівський ІТ кластер, з посиланням на дані НБУ.

    «Українській економіці це принесло на $51 мільйон більше у порівнянні з попереднім місяцем. Водночас ці показники на 1,8% або ж $11 млн менші у порівнянні з травнем минулого року», — сказано в повідомленні.

    «Якщо поглянути на підсумок експорту ІТ-послуг за 5 місяців поточного року — $2,8 мільярдів — то ми все ще спостерігаємо падіння», — кажуть у Львівському ІТ Кластері.

    Сукупна експортна виручка ІТ-послуг за січень-травень становить на 12% менше ніж в аналогічний період у 2022. Різниця за періодами у доларовому еквіваленті - $374 мільйони.

    За словами СЕО львівського ІТ кластера, у травні цього року частка ІТ в структурі всього експорту послуг склала 41%. Натомість у цей період минулоріч — 47,5%. При наявній тенденції маємо всі шанси закінчити 2023 рік з таким же показником по виручці, як і 2022 — 7,3 млрд дол.

    Інф. finance.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.