• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • НБУ переговорив з банками й небанками щодо прийому на обмін зношених банкнот
    Опубликовано: 2023-06-19 19:59:34

    Керівництво Нацбанку провело ще одну роз’яснювальну роботу з банківськими і небанківськими фінустановами щодо проблем з прийомом зношеної інвалюти на обмін, повідомив голова НБУ Андрій Пишний на брифінгу 15 червня.

    "Я надав доручення відповідним службам і вертикалям Національного банку провести поглиблений аналіз ситуації, який має встановити не лише причини, а й напрацювати відповідні рішення в напрямку вирішення цієї проблеми", – розповів він.

    Минулого тижня НБУ, даючи відповідне роз’яснення, зауважив, що незабаром проведе з уповноваженими установами зустріч, під час якої обговорить з учасниками ринку звернення громадян і проблемні питання та надасть відповідні роз’яснення. І Нацбанк цю зустріч провів.

    "Ми мали змогу поспілкуватись з представниками банківського і небанківського сектору. Вислухали їхні міркування щодо ситуації, висловили нашу точку зору… Ми домовились бути на контакті щодо даної проблематики", – каже заступник голови НБУ Юрій Гелетій.

    За словами останнього, в НБУ цієї проблеми "не бачили ні в лютому, ні в березні. Вона роздмухалась інформаційно значною мірою в травні", – додав він.

    Детальніше про проблему в нашому матеріалі: "Проблемна заначка: де і як обміняти зношену валюту, і чи приймають її у відділеннях банків".

    Максим Беркаль

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.